A Starfield DLSS modder állítólag akkora összeget keres havonta, hogy te is simán el fogsz gondolkozni azon, hogy moddernek állj.

2023.09.06. – Kétségtelen, hogy a Starfield nagyon sikeres megjelenésnek mondható. A játék ráadásul még csak most pörög be igazán, hiszen ma, szeptember 6-án lett elérhető mindenki számára, és persze az Xbox Game Passban. A játék nem csak izgalmas, de már egy családot is megmentett a biztos haláltól. A Starfield azonban, mivel PC-re is megjelent, nem kerülheti el a modderek áldásos munkáját.

Nemrégiben megjelent egy mod a játékhoz, ami a DLSS 3 hiányát foltozza be. Mivel ennek a funkciónak nagyon sokan örültek, népszerű kiegészítő lett. Most pedig az a hír járja, hogy a mod eredeti készítője

 több mint 40 ezer dollárt keres havonta. Ez nagyjából 14,5 millió forint.

Az Nvidia DLSS feltűnően hiányzik a Starfieldből. Bár a játékot az AMD partnerséggel együtt hirdették, azóta tisztázódott, hogy nincs semmilyen akadálya, hogy a DLSS bekerüljön a játékfunkciók közé.

A Deep Learning Super Sampling, vagyis a DLSS egy olyan rendszer, ami mesterségesen felskálázza a felbontást anélkül, hogy a képkockasebességet lecsökkentené. Ez a legújabb Nvidia videokártyák egyik fő jellemzője. Mivel tehát a DLSS nem volt része a Starfieldnek, egy modder szépen gondolt egyet és megcsinálta. A készítő PureDark mindezt úgy tette közzé, hogy a DLSS 2 ingyenes, a DLSS 3 viszont fizetős. Egy Patreon támogatás után lehet hozzáférni.

Fizetős Starfield mod?

Sokan persze nem nézték jó szemmel, hogy valaki pénzt kér ezért. Az igazság azonban az, hogy a Starfield megjelenése előtt a játék rendezője, Todd Howard kijelentette, hogy támogatja a modokat. Sőt, azt is szeretné, ha a modkészítés nem csak hobbi lenne, hanem karrier is. Szóval ők egyáltalán nem bánják, hogy a készítők pénzt kapnak a munkájukért.

A dolgok jelen állása szerint a modolás sokkal több, mint karrier PureDark számára. A VideoGamer cikke szerint 40 ezer dollárt keres havonta, ami kicsivel több mint 14,5 millió forintnak felel meg. Erre úgy jöttek rá, hogy kiszámolták a 8500 alapján. Ez az összeg azonban akkor igaz, ha mindenki csak a legolcsóbb csomagra fizetett elő. A modokból járó pénz tehát ennél még jóval több lehet. Szóval az összeg valahol 40 és 80 ezer dollár között lehet.

Ráadásul, amióta ezt először kiszúrták, azóta a készítő több mint 500 új előfizetőt szerzett, ami legalább 2500 dollárral növeli a havi bevételeket. Bár azóta feltörték a másolásvédelmét.

A játékközösségeken belül jelenleg is folyik a vita arról, hogy a moddereknek szabadna-e ennyit keresniük. Természetesen mi nem sajnáljuk tőlük, hiszen az évek során a moddereknek hála rengeteg pozitív dolgot kaptak a játékok. Te mit gondolsz?

Ezt láttad már?

Tökmindegy min játszol, szeptemberben bitang erős játékok közül válogathatsz

×