A Horizon Forbidden West: Seeds of Rebellion Kickstarter kampánya hamarosan elindul, szóval reméljük, hogy tényleg lesz belőle valami.

2023.09.20. – Kétségtelen, hogy a Horizon Zero Dawn és a Horizon Fobidden West nyílt világú játékok nagyon érdekesek voltak. Aki szereti a posztapokaliptikus történeteket, annak kihagyhatatlan, ráadásul kiváló grafikával és játékmenettel örvendeztet meg. A játék maga egyébként annyira siker lett, hogy elvileg továbbra is tervben van a folytatás, sőt a Horizon univerzumot régóta szeretnék kiterjeszteni.

Ennek egyik lépése a nemrég bejelentett Horizon Forbidden West: Seeds of Rebellion, ami egy társasjáték.

A Steamforged Games most olyan társasjátékot jelentett be, aminek Kickstarter kampánya hamarosan el is indul, hogy megvalósulhasson. Vagyis a társas akkor lesz valóság, ha a rajongók is hajlandók adakozni érte. Az említett stúdió amúgy jól ismert a videojátékon alapuló társasokról. Nekik köszönhető a Monster Hunter World és a Devil May Cry 5 társas is.

 

A Steamforged nemrég egy hivatalos blogbejegyzésben osztotta meg a hírt. Fraser McFetridge vezető tervező szerint csapata a Guerilla Games csapatával dolgozott együtt, hogy a Horizon Forbidden West kánonján belül egy hivatalos történetet hozzanak létre. A Seeds of Rebellion így egy előzménysztori, mi Aloy Forbidden Westbe való érkezése előtt játszódik.

Ez a megoldás megegyezik a Steamforged másik hivatalos Horizon társasával, a Zero Dawn társassal, ami szintén büszkélkedhetett egy kanonikus történettel, ami a játék eseményei előtt játszódik. A Horizon Forbidden West: Seeds of Rebelliont 1-4 játékos játszhatja majd. A játékmenet nagyjából ugyanaz, mint a Horizon Zero Dawn társas esetében, tehát kooperatív, narratívára épülő élményt nyújt majd.

Az említett narratíva a Tenakth törzsre koncentrál majd. Bár Hekarro törzsfőnöknek köszönhetően ők uralják a Forbidden West területének nagy részét, lázadás készülődik. Egy lázadás, amely veszélyeztetheti a Tenakth három klánja közötti békét. Neked és társaidnak fel kell deríteni és legyőzni ezt a fenyegetést, mielőtt a Tenakth sorsa megpecsételődne. Útközben persze veszélyes gépekkel is kell harcolni.

A Seeds of Rebellion teljesen kooperatív, ami változást jelent az előd félig kooperatív változatához képest. Vadonatúj gépi ellenségek, miniatűrökkel kiegészítve szintén szerepelnek benne.  A Horizon Forbidden West társas Kickstarter kampánya november 21-én indul. Neked hogy tetszik?

Ezt láttad már?

A Microsoft a Nintendót is meg akarta venni az Xboxnak – kétszer

×