Hamarosan elérkezünk az év legsűrűbb hónapjához, amikor közel egy tucatnyi remek programnak kell megmérkőznie a játékosokért – köztük is a Ghostrunner 2-vel.

2023.09.17. – Az idei október a szokásosnál is mozgalmasabb lesz, ezért muszáj lesz priorizálnunk a „mindenképp játszani kell” játéklistán szereplő címeket. A PlayStation 5 tulajdonosok nagy részét kár volna kérdezni, náluk az első helyen tuti a Spider-Man 2 állhat, amely cirka 5 évvel a fantasztikus első rész után folytatja tovább Miles Morales-szállal épp csak tovább szőtt a történetet.

De azoknak is megannyi kiváló opciójuk van, akik nem PS5-ön várják a pókfejek visszatértét. Kezdetnek ott a 13 év után folytatódó Alan Wake II, amely a legendás finn stúdió, a Remedy történetének leggrandiózusabb és leggyönyörűbb játéka. Ezeket a jelzőket nem én találtam ki suttyomban, hanem maguk a fejlesztők, és mivel eddig sosem okoztak csalódást, hajlamos vagyok elhinni ezt nekik. Október 27. Jegyezzük fel.

De nem marad ki a buliból a Ubisoft sem, ami október 5-én gyártósoron szállítja a következő Assassin’s Creedet. A Mirage azonban egy kissé eltér az utóbbi években megszokottól: az ókori Bagdadba visszarepítő új rész a játéksorozat történelmében is visszatér az alapokhoz, ami az első két AC-játékmenetét hivatott modernebb köntösbe ültetni.

A Nintendósoknak duplán jó lesz: a hónap elején befut a Detective Pikachu Returns, majd 20-én a Super Mario Bros. Wonder, aminek stáblistáján kiderül, hogy közel 30 év után ki váltja a búcsúzó Charles Martinetet a legendás vízvezetékszerelő megszólaltatásában.

De ezek csak azok a megjelenések, melyekről mindenki beszél, de nem az egyetlen nagy várományosai a hónapnak/évnek.

Október 10-én megjelenik a Forza Motorsport, 13-án a megújult formában a Lords of the Fallen, 24-én jön a Cities: Skylines II, 25-én újraindul az Alone in the Dark-széria, október 26-án pedig három évnyi várakozás után folytatódik az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetésjátéka is, a cyberpunk-dara Ghostrunner is.

Érdekes, hogy a listán szereplő játékok túlnyomó többségét nem próbálhatja ki a nagyérdemű, pedig az utóbbi időben visszatérni látszanak a demók és a trialok. Eddig két októberi várományost van lehetőségünk kipróbálni, mielőtt egy forintot is elköltenénk rájuk: május óta az Alone in the Dark rebootot, illetve a napokban újonnan a Ghostrunner 2-t.

A Ghostrunner-folytatás előbb PS5-ön kapta meg a rövid, de velős próbaverzióját, a mmostantól már Xboxon és PC-n is megnézhetjük magunknak. És melegen ajánlott is beugrani, hiszen egy egészen remek, tökéletesen fluid FPS-daráról van szó, amiben egyesül a Shadow Warrior, a Mirror’s Edge, a Hotline Miami, és kizárólag a stílust tekintve a Cyberpunk. Az eredmény pedig nem egy doktor Frankenstein szörnye, hanem egy bitang pörgős, synthwave-vel aláfestett, megállás nélküli kaszabolós akcióorgia, amiben mi lehetünk a jövő ninja John Wickje.

Ha pedig bejött, amit láttunk-tapasztaltunk, akkor jó hír, hogy a Ghostrunner 2 szinte az összes fentebb említett játéknál olcsóbban kerül a boltokba:

  • Az alapkiadás Steamen 15.000 forintba, Epic Games Store-on és konzolokon (Xbox Series-PS5) mindössze 14.000 forintba kerül.
  • A Deluxe Editionért konzolon és Epicen 17.000 forintot, Steamen 20.000 forintot kell kicsengetni – ezért pedig 4 egyedi skin jár.
  • A Brutal Edition pedig konzolon és az Epic boltjában 24.000 forintba, Steamen 27.000 forintba kóstál – ezért a pénzért az összes Deluxe-előnyt megkapjuk, illetve 2 nappal a hivatalos megjelenés előtt már játszhatunk.

A Ghostrunner 2 demó kipróbálására mindenkit csak biztatni tudok: veszíteni biztosan nem fog senki vele, ellenben egy egészen nagyszerű játékélményben lehet részünk. Megjelenés október 26-án, a próbát pedig PC-n a Steamen és az Epicen is megtaláljuk, míg konzolokon az Xbox és a PS Store-ban érdemes keresni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

21 egészen fantasztikus játékkal játszhatsz teljesen INGYEN a Steamen

×