A Starfield az első napokban csak az AMD FPS növelő megoldását támogatja. A fejlesztők szorgosan dolgoznak, hogy ez hamarosan megváltozzon.

2023.09.15. – Alig egy hete jelent meg hivatalosan a Starfield, ám a fejlesztők továbbra sem pihennek meg. Ahogy bizony a közösség sem. Az elmúlt napokban rengeteg mod érkezett a játékhoz. Hol a játékmenetbe nyúlnak bele, hol pedig a játék teljesítményét igyekeznek valamilyen formában javítani. Nem titok, hogy a Starfield fejlesztői támogatásukat fejezték ki ezzel kapcsolatban, egyáltalán nem érzik problémának a jelenséget. Néhányan pedig meg is tudnak élni ezekből a külsős modokból.

Starfield

Starfield

Azt sem szabad elfelejteni, hogy csodát nem lehet művelni a kész játékmotorral. A fejlesztőknek is együtt kell működnie a hardvergyártókkal és közben figyelniük kell a közösség igényeit. A Bethesda programozói előtt itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák, igenis fontos számukra a játék rajongótábora. Az első Starfield frissítés egy hotfix jellegű csomag lesz, ám az elmúlt órákban több információt is elárultak a fejlesztők a soron következő, nagyobb fejlesztéseket tartalmazó csomagokról. Úgy tűnik, hogy igazán biztató jövő állhat a játék előtt, ha ezt be is tartják.

Hamarosan a DLSS hivatalosan is a Starfield része lesz


A játékban jelenleg hivatalosan csak az AMD FSR megoldását használhatjuk extra FPS kisajtolására, holott a játékosok jelentős része Nvidia kártyával vágott neki az űrkalandnak. Külsős modokkal ezt a problémát meg lehet oldani, ám a natív támogatás mindig üdvözölendő. A natív DLSS támogatás mellett az alábbiakra számíthatunk még:

  • Kontraszt és fényerő beállítások
  • HDR kalibrációs menü
  • FOV (látószög) állításának lehetősége is bekerül a játékba
  • A 32:9-es monitorok támogatása sem lesz álom
  • Dedikált gombot állíthatunk be az étel elfogyasztásához

A programozók szorosan együttműködnek az Nvidia, Intel és AMD programozóival, hogy minél gördülékenyebb játékélményt kaphassak a játékosok.

Ilyet még nem láttunk! – Őrült dolgok történnek, ha újrakezded a Starfieldet

 

×