„Ez jobban fáj nekem, mint neked” – mondták régen a pofon előtt, de fordítva igaz, ha a konzolodat verik (vagy lövik!) szét. Mutatjuk a legdurvább videókat.

2023.09.12. – Apuék nagyon fel tudják húzni magukat, amikor szemük egyetlen fényével nem tudnak kapcsolatba lépni, mert az fel se néz a kijelzőből. Ilyenkor, lévén a fizikai bántalmazás már évtizedek óta nem divat (ugye?), a konzol lesz az, amin könyörtelen bosszút állnak.

Az alábbi videókat csak erős idegzetű gamereknek ajánljuk!

Törik az Xbox, a PlayStation, az okostelefon, a monitor – minden, ami korábban elvonta a figyelmet a tanulástól vagy a házimunkától. Legyünk őszinték: jobb ez így, mint a klasszikus testi fenyítés. De akkor is fizikai fájdalom látni, amikor a szülő, akinél elgurul a gyógyszer, a keze ügyébe kerülő eszközök széles skálájával küldi pokolra a gyerek kütyüjét. A teljesség igénye nélkül, ezekkel semmisítik meg őket:

  • kalapács, ezen belül:

  • franciakulcs,
  • csákány,
  • sportautó,
  • kerti medence,
  • maroklőfegyver (!).

A konzol a célpont

Gyakorlatilag nincs olyan család, ahová, ha beengeded a videojátékot, ne okozna valamekkora problémát, hogy a gyerek túlságosan rágyógyul. Ez a legkisebb gyerekektől a fiatal felnőttekig terjedő probléma, és örök vita tárgya, hogy mi okozza.

  • Csak onnan jön elég inger?
  • Érzelmi instabilitás?
  • Menekülés a problémák elől?
  • Generációs betegség az introvertáltság?
  • A szülő nem elég határozott?
  • Nincs kidolgozott házirend, amihez mindenki tartja magát?

Felkészültél? Így törik a konzol

A konfliktus forrása mély és szerteágazó lehet, de az kétségtelen, hogy a gyerekek kreatívan keresik a szülői idegek határát. Aztán nagyon meg tudnak sértődni, amikor megtalálják.

Nem is az a legsokkolóbb ezekben a jelenetekben, ahogy a szülők válogatott kegyetlenséggel kivégzik a különböző elektronikus eszközöket, hanem az, ahogy a gyerekek reagálnak rá. Van itt sírás, zokogás, tombolás, hisztéria, sőt, fuldokló halálhörgés! És hát igen, átérezzük…

Ezeket a jeleneteket látva vegyes érzéseink vannak. Egyrészt tele vagyunk részvéttel a gamer felé, akinek kicsinálták a játékát, másrészt elfogadjuk: valószínűleg tett érte, hogy eddig fajuljanak a dolgok. Mert olyat még biztosan senki nem látott, hogy apu kiküld füvet nyírni, és második felszólítás helyett rögtön darabokra veri szét a konzolt.

Volt az 12 felszólítás is, amit ignoráltak ezek a kölykök. Vagy több.

Miközben tényleg teljesen együttérzünk, el kell ismerni, hogy a tomboló szülők valószínűleg olyan közönyt vagy pofátlanságot kaptak válaszul valamilyen kérésükre, hogy tehetetlen dühükben a konzol lett az egyetlen dolog, amin levezethetik a feszültséget. És ebben az állapotban nem ismernek kegyelmet.

 

De lehet higgadt brutalitással is csinálni. Ha azt hiszed, fentebb már mindent láttál a szülő rage-ből, szólunk, hogy nem. Mert senki sem annyira stílusos, mint ez a cowboy apuka, aki a kerti székben ülve

videoüzenetet küld a lányának és annak Facebook-ismerőseinek, mielőtt szitává lövi a gyerek laptopját.

A vérfagyasztóan higgadt pasas az elhangzottak alapján nem csupán a videojátékokra, hanem a közösségi médiára és a lázadó posztolgatásra is haragszik. Tényleg van egy stílusa, mert a tár összes töltényét az eszközbe engedi, és majd’ minden lövedék indoklást kap.

„Ezt például a kommentért, amit anyádról írtál”… Zseni!

Oké, ne jussunk el eddig, jó? A szülő is ember, és nagyon szeretné, ha meghallgatnád. Főleg akkor, ha a segítségedet kéri. Tudod: ő háza, ő szabályai. És biztos, hogy nagyon sok mindenben segített már neked, így tartozol is ennyivel. 😉

Így kerülhető el a szülő rage:

5 nehezen vitatható ok, amiért a szülők utálják a videojátékokat

×