Egyes gamerek komoly felhívást intéztek azoknak a szülőknek, akik hagyják, hogy gyerekeik elszabaduljanak az online játékokban.

Természetesen a toxikus viselkedés az online játékokban senki számára nem újdonság, sőt különböző cikkek és kutatások kapcsán rengeteg alkalommal beszéltünk róla. Talán senkinek nem kell bemutatni a League of Legends vagy a Call of Duty meccsek alatt zajló kiabálást, káromkodást, bántalmazást, zaklatást vagy esetleges rasszizmust.

Riasztó tény azonban, hogy az online játékokban elhangzó toxikus viselkedés többsége fiatal gyerekektől tapasztalható, akik általában a leghangosabbak, amikor dühösek és szidják a csapattársakat. Nem titok, hogy a gyerekek elég felelőtlenül tudnak viselkedni az online térben.

Az idősebb gamereknek most viszont úgy tűnik elegük lett ebből és felhívást intéztek a szülőkhöz.

Egy friss bejegyzésben arra kérik a szülőket, hogy jobban figyeljenek oda arra, hogy mit mond és csinál a gyerekük online. OofDabOofing a Redditen azt írta: „néhány szülőnek jobban figyelnie kellene a gyereke online viselkedését játék közben”.

A leírás szerint a Call Of Duty: Modern Warfare 2 és a Grand Theft Auto olyan játékok, melyekkel nem csak sok fiatal kisgyerek játszik, de ott „folyamatosan káromkodnak és dühöngenek”, sőt gyakran használnak rasszista jelzőket.

„Bárcsak néhány szülő jobban figyelne a nevelésre. Nem vagy jó szülő, ha adsz a gyerekednek egy kontrollert, és hagyod, hogy szabadon játsszon bármivel. Nem akarom hallani a GYEREKED állandó sikoltozását egy játék miatt.”

Úgy tűnik, hogy rengeteg gamer egyetértet abban, hogy a szülőknek nagyobb felelősséget kell vállalniuk gyermekeik online tevékenységéért, és figyelemmel kell kísérniük a viselkedésüket ahelyett, hogy hagyják, hogy azt csináljanak, amit akarnak.

„Valószínűleg nem kell állandóan rá figyelni, de egy jó szülőnek mindenképpen figyelemmel kell kísérnie, hogyan viselkednek a gyerekei az interneten” – írta egy hozzászóló.

Persze a témával kapcsolatban néhány szülő is elmondta a véleményét.

  • „A gyerekem nem csinálhat semmit az interneten, ami nincs felügyelve. Mint nagy gamr, ha hallanám a fiamat így beszélni, 17 éves koráig nem játszhatna online.”
  • „Hagyom, hogy a gyerekeim online játsszanak, de kikapcsolom a voice chatet. Nem használhatnak mikrofont.

Unpopular opinion, I personally believe that some parents should monitor their kids online behaviour during video games.
by u/OofDabOofing in gaming

Szerencsére az online játékok fejlesztői rengeteget dolgoznak azon, hogy korlátozzák és büntessék a toxikus viselkedést, legyen szó akár a mikrofonba kiabálásról, vagy a többi játékos szándékos bántalmazásáról. Persze nincs garancia arra, hogy a dolgok azonnal megváltoznak, de talán nincs is rosszabb annál, mint amikor egy 9 éves hord el mindennek egy játékban.

Ezt láttad már?

Balatonőszödön vasvillával támadtak a Google Street View autójára

 

×