A PC-s játékosok ismét hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis egészen remek és szórakoztató játékokra csaphatnak le teljesen ingyen.

2023.09.12. – Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 24 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Spelldrifter (augusztus 14-ig)–  egy hibrid RPG, ami a hagyományos körökre osztott játékmenetet kombinálja a gyűjtögetős kártyapaklis mechanikákkal. Ennek pedig nem csak egy meglepően mély és tartalmas hanem egy kifejezetten sokszor végigjátszható játék lett a gyümölcse.
  • 911 Operator (augusztus 14-től) – egy mentőszolgálatokhoz beérkező hívásokat fogadó és feldolgozó diszpécser bőrében kell helyt állnunk, méghozzá egy igen érdekes valós idejű stratégiai környezetben.

Spelldrifter

STEAM

  • MICROVOLTS: Recharged – egy bitang szórakoztató multiplayer (TPS) akciójáték, amiben „drágám, a kölykök összementek” környezetben kell mindenféle játékmódban az ellenfél fölébe kerekedni
  • Pyroworks – tulajdonképpen egy többjátékos tűzijáték szimulátor, amiben mi magunk koreografálhatjuk meg a következő augusztus 20-i műsort
  • SYNCED (borítón) – egy igen izgalmas multiplayer PvE, PvP shooter, amiben egy különös sci-vi világban kell helyt állnunk, na meg túlélnünk valahogy
  • Defend Earth: Xenos Survivors – Prelude – az eddigi leglátványosabb Vampire Survivors-klón, amiben elejét kell vennünk az idegen lények inváziójának

Synced

  • Yujiro’s Mansion – egy besurranó tolvajt alakítsz, akinek pont az egyik legveszélyesebb személy, Yujiro Hanma házába sikerült betörnie. A feladat: élve, de semmiképp sem üres kézzel kijutni a hatalmas rezidenciából.
  • The Sinking of the Dream Chaser – egy nagyon érdekes történettel megáldott stílusos point & click kalandjáték, amiben a Dream Chaser nevű hajó körüli misztériumot kell felgöngyölítenünk
  • RUSLICSTAN INVADES – konkrétan csoda, hogy ezt a játékot a Steam egyáltalán kiengedte, hisz semmi másról nem szól, csak a mészárlásról. De nem akárkiket, hanem az oroszokat kell halomra lőni, méghozzá egy ukrán katona által. Elég uszító jellegű, de ha hunyorítva el tudunk valahogy vonatkoztatni, még egy jó 10 perces szórakozás is kerekedhez belőle. Annál tovább viszont kár vele foglalkozni.
  • Wolvesville – egy egyszerű, de nagyszerű online társas összesen 16 emberre szabva, amiben a falusiaknak kell megküzdeniük a vérfarkasokkal. Minden játékosnak saját szerepe van a meccsekben, a cél pedig az ellenséges csapat megsemmisítése.
  • The Rifleman – egy low poly második világháborús multiplayer FPS. A fejlövések azonnal nullázzák a HP-t!

The Rifleman

  • Sim Companies – ebben az üzleti-gazdasági szimulátorban a játékosok összemérhetik a stratégiai gondolkozásukat másokkal, hogy a végén kiderüljön, ki a legjobb cégvezető.
  • The Lancaster Leak: Crisis at call center – egy found footage nyomozós horrorjáték, amiben mindenféle felvételt átbogarászva kell felgöngyölítenünk egy bűnügyet. Elég rövid, de cserébe akadnak benne ijesztő jump scare-ek.
  • STG Football – az NFLPA hivatalosan licencelt amerikai focijátéka, ami árkádos játékmenettel kifejezetten azoknak készült, akik imádnak mások ellen játszani. A legérdekesebb módja talán a 4v4, amiben a játékosoknak szorosan és ügyesen kell együttműködni, ha nyerni akarnak.
  • White Middle Class Guy Simulator – bár nagyon rövid paródiajáték, de az alkotója így is a világ legunalmasabb címeként hivatkozik rá.
  • Battlepopes – egy teljesen elborult 2D-s moba, arénaharcos cucc, amiben neves pápákkal kell bucira vernünk egymást. Amilyen abszurdnak is hangzik, annyira jól működik: stílusos pixelgrafika, remek humor, na meg piszok szórakoztató játékmenet.

STG Football

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

INDIEGALA

  • Smithy – egy földalatti rágcsálóval kell procedurálisan generált pályákon egyre lejjebb és lejjebb jutnunk, miközben ellenségek tömegeit kell a túlvilágra segítenünk. Egyszerű program, de elég szórakoztató.
  • Qvabllock – egy meglepően okos, időgyilkos logikai-ügyességi játék, amiben a környezetet kiismerve kell színes kockákat gyűjtenünk.
  • Vorax ALPHA – egy iszonyatosan nyomasztó és több helyütt gusztustalan túlélőhorror, amiben egy rejtélyes szigeten kell valahogyan életben maradnunk. A Vorax már többször volt ingyenes az elmúlt évben, most azonban egészen masszív tartalommal bővült.

Vorax

ITCH.IO

  • The Telwynium Sagaegy többrészes 90-es évekbe visszarepítő, a Sierra SCI0-játékok stílusjegyeit tovább örökítő fantasy kalandjáték, ami egy egészen izgalmas, misztikummal teli és részletesen kidolgozott világba kalauzol.
  • Schizollama – egy bitang szórakoztató run’n’gun akció-platformer, procedurálisan generált pályákkal, tonnányi fegyverrel, és még annál is sokkal több humorral nyakon szórva. (Kickstarteren még támogatni is lehet)
  • Future Bike – egy biciklis parkour ügyességi játék, de érdemes felkészülni, hogy egy-egy pálya végére nagy eséllyel leszédülsz a székről (nem kell telepíteni)
  • TED – nem, ez nem a népszerű felnőtt-vígjáték adaptációja, hanem egy rövid horrorélmény, amiben egy balesetet szenvedő metróból kell élve kijutnunk.

Schizollama

Mindezek mellett nem szabad megfeledkeznünk az Amazon Prime ajándékokról sem, hiszen Magyarországon a Prime Videóval egybekötve érhető el, amellyel mindösszesen 899 forintért egy csomó játékra, illetve játékbeli extrára igényt tarthatunk – ami azért több, mint baráti:

Egy talicskányi ingyen játékot és egy teherautónyi in-game szajrét osztogat az Amazon

×