Ismét egy egészen remek játékra tarthatunk teljesen ingyen, amit mindenképp érdemes berámolni, ha tetszett a Baldur’s Gate 3.

2023.09.07. – Most, hogy a Larian Studios fantasztikus szerepjátéka PlayStation 5-re is megjelent, bátran kijelenthetjük, hogy mostanra a játékos világ túlnyomó többsége Baldur’s Gate 3-lázban ég. Nem, mintha csodálkozhatnánk ezen: a BG3 egy közel tökéletesre csiszolt D&D világában játszódó RPG, őrülten mély rendszerrel, hihetetlenül szerteágazó döntési lehetőségekkel (melyek 17.000-féle befejezéshez vezethetnek), csodálatos grafikával, remek karakterekkel, és magával ragadó történettel.

Aki a Baldur’s Gate 3 után kapna kedvet a klasszikus szerepjátékokhoz, az nincs könnyű helyzetben, mert azzal fog szembesülni, hogy egyszerűen nem talál még egy ilyen jól összerakott programot. Ugyanakkor jobban jár mindenki, ha nem a Larian munkájához mér mindent, hisz ha a The Witcher 3 után tettünk volna így, akkor nagyon sok akció-szerepjátékba bele sem kezdtünk volna.

Ha viszont képesek vagyunk engedni a túlzó igényekből, és az elsődleges szempont a szórakozás, akkor meglehetősen remek alkotások tárháza várja a felfedezést. 13 fantasztikus CRPG-t már mi is ajánlottunk, érdemes átnyálazni, a listára ugyanakkor nem került, de akár fel is kerülhetett volna a Spelldrifter is, ha egy kicsit lazábbra vettem volna a válogatást.

A Spelldrifter ugyanis inkább egy hibrid RPG, ami a hagyományos körökre osztott játékmenetet kombinálja a gyűjtögetős kártyapaklis mechanikákkal. Ennek pedig nem csak egy meglepően mély és tartalmas hanem egy kifejezetten sokszor végigjátszható játék lett a gyümölcse. Külön öröm, hogy általában nem is kérnek többet érte 5520 forintnál – még jobb, hogy az Epic Games ajándékozási kedvének hála, most még ennyit sem kell perkálni érte:

a Spelldrifter szeptember 7-től egészen szeptember 14-ig teljesen ingyen berámolható.

Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint ellátogatni az Epic Games Store Spelldrifter-oldalára, majd a profilunkba bejelentkezve hozzáadni a játéktárunkhoz. Ha ezzel megvagyunk, akkor a remek hibrid-szerepjáték örökre a miénk marad, akkor vesszük elő, amikor csak akarjuk. És bizony érdemes is.

De nem ez az egyetlen ingyen játék, amire igényt tarthatunk:

7 egészen szórakoztató új játékkal játszhatsz teljesen INGYEN a Steamen

×