A Starfield nem jelent meg PlayStation 5-re szeptember 6-án, de ezen a tényen elég hamar túltehetik magukat a játékosok.

2023.09.06. – A Microsoftnak nagyon kellett már egy kiemelkedő, system sellernek nevezhető exkluzív az Xbox mellé, ezért nem olyan meglepő, hogy a Bethesda felvásárlása után – minden korábbi ígéretükkel ellentétben – Xbox-konzolexkluzívvá tették a Starfieldet. Azon sem csodálkozhatunk, hogy emiatt a PlayStation-tulajdonosok kissé csalódottak, pláne azért, mert ezzel kvázi előre jelezték a soron következő The Elder Scrolls sorsát.

Addig persze bőven van még idő, meg hát a Sony-t sem kell túlságosan félteni, hiszen a jellemzően kiemelkedő minőségű exkluzívainak köszönhetően toronymagasan vezeti a konzoleladásokat is. Októberben például megérkezik a PS5 első igazi nagyágyúja, a Spider-Man 2, ami minden bizonnyal komoly eladásokkal pörgeti meg a Sony szekerét, de emellett is bőven akadnak nagyszerű címek, melyek a Starfield ellenében remek szórakozással szolgálhatnak majd.

Az egyik ilyen játék például éppen a mai napon, szeptember 6-án a Starfielddel egyszerre jelent meg, ami méghozzá nem kis fricska az Xboxnak, amire szerencsés esetben majd csak hónapok múlva érkezhet meg. Ez azért is szomorú, mert a szóban forgó játék éppenséggel az idei év egyik legnagyobb meglepetése, az év, na meg az utóbbi 10 év egyik legmagasabbra értékelt alkotása, a Larian Studios grandiózus D&D szerepjátéka, a Baldur’s Gate 3.

Az Xbox Series S gyengécske hardvere elég erősen rányomja a pecsétet a BG3 Xbox-verziójára, ami néhány héttel ezelőttig nem is volt biztos, hogy 2023-ban elkészül. Ellenben a PlayStation-porttal, ami alig egy hónappal a PC-s rajt után már játszható, méghozzá kifogásolhatatlan formában és minőségben – ami nem mellesleg már most jobb, közel tökéletes értékeléseket kapott, mint az eredeti kiadás.


A Baldur’s Gate 3 részben ennek köszönhetően már most a PS5 egyik legjobban fogyó játéka, ami augusztus óta még a Spider-Man 2-t is simán leelőzte az előrendelésekben – ami egy exkluzívval szemben hatalmas teljesítmény. Lényeg a lényeg: a PS5 játékosoknak nemhogy okuk, de idejük sem nagyon lehet a panaszra, hisz a Larian valóban RPG-je annyi tartalommal lett megtöltve, hogy még a 20. végigjátszás során is képes újat mutatni.

A kalandnak például 17.000-féle befejezése lehet, függően attól, miképp döntünk bizonyos helyzetekben, milyen utat választunk magunknak.

Ezzel nem összehasonlítani akartam a két játékot, melyek tematikában, játékmenetben és mélységben is messze eltérnek egymástól. Csupán jelezni szeretném, hogy talán nem is olyan nagy probléma, hogy a Starfield végül elkerülte a PS5-öt, így legalább azon a platformon teret enged a kibontakozásra a Baldur’s Gate 3-nak. De ugyanezzel a lendülettel az xboxos késés sem nagy gond – pontosan ezen okok miatt.

A bibi csak ott van, hogy kutyafuttában lehet csak a BG3 végére érni egy hónap alatt, mire befut a két pókfej. Sőt, addig még kapunk egy Cyberpunk 2077: Phantom Liberty-t, egy Mortal Kombat 1-et, meg egy csomó minden mást is. Szóval biztosan szomorkodnának a PS5-tulajdonosok is a Starfield miatt, csak jelenleg nincs rá idejük.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy hajszálon múlott! – Ennyire még nem szorongatták meg a TheVR-t

×