Az Xbox Series S egy icipicit hátráltatja a Larian Studios munkáját, így a Microsoft gépére jelenik meg legutoljára a Baldur’s Gate 3.

2023.08.25. – Végül csak azoknak lett igazuk, akik szerint a Baldur’s Gate 3 későbbi Xboxos megjelenésének oka a Series S gyengécske hardvere lehet.

A Larian Studios vezetője, Swen Johan Vincke ugyanis épp a Gamescom alatt ült le átbeszélni a váratlan sikerjáték lehetőségeit az Xbox első emberével, Phil Spencerrel, akivel végül egy olyan megoldást sikerült találniuk, amelyből egyértelműen kiderül, hogy az olcsóbbik next-gen konzol képességei miatt kell többet várni az xboxosoknak, mint a PlayStationön játszó kollégáknak.

A PS5-ös tábor ugyanis már szeptember 6-án fejest ugorhat a valaha készült legterebélyesebb, legtartalmasabb és legjobban összerakott Dungeons & Dragons videojátékba, míg Xbox Series megjelenésről semmit sem lehetett hallani. Sokan arra gyanakodtak, hogy a Sony mint oly sok játékért, a Lariannak is kifizetett egy talicska pénzt, hogy a szerepjáték egy ideig elkerülje a konkurenciát, míg mások egyből betalálták szerencsétlen Series S-t, amit sokan a jelen generáció legnehezebb horgonyának tartanak.

Mint mondtam, most kiderült, hogy az utóbbi tipp az igaz, ugyanis Spencer elfogadta a Larian ajánlatát, miszerint egy fontos funkciót ki kell hagyjanak a Series S-en.

A stúdió vezetője, Vincke szerint a Series X tulajdonosoknak nincs mitől tartaniuk, ők pontosan azt a kalandot kapják, amit a PC-es és a PS5-ösök, semmit nem fognak butítani, kurtítani, kivágni belőle. Ami viszont a Series S-t illeti, ott lesznek kompromisszumok, de ami talán a legfontosabb, hogy teljes mértékben kimarad belőle az osztott képernyős kooperáció lehetősége.

Valószínűleg a látványvilág sem lesz olyan lehengerlő, mint a többi masinán, ahogyan a felbontás sem a Series S-en lesz a legacélosabb – de ezekkel valószínűleg mindenki tisztában van. Ugyanakkor a platformok közötti mentést támogatni fogja, szóval ha Steamről vagy Series X-ről pattannánk át valamiért S-re, akkor onnan folytathatjuk a kalandozást, ahol abbahagytuk.

A kompromisszumnak köszönhetően viszont a Baldur’s Gate 3 már idén megjelenhet Xboxra is.

Hogy pontosan mikor, azt még nem tudni, de mivel már csak 4 hónap van hátra 2023-ból, sokat már semmiképp sem kell várni.

Addig viszont alaposan rá lehet készülni:

MINDEN, amit tudnod kell, mielőtt elkezded a Baldur’s Gate 3-at

×