A Deadpool 3 rendezője tiszta vizet öntött a pohárba, ezzel is kihangsúlyozva, hogy erre a szuperhősfilmre ne gyerekkel menjünk.

2023.09.11. – Amikor a Disney 2019-ben nagy csinnadratta közepette felvásárolta a 20th Century Foxot annak összes ingóságával és szellemi tulajdonával együtt, sokan attól kezdtek tartani, hogy az egeres vállalat családbarát üzletpolitikája olyan filmekre is rányomja majd a bélyegét, mint amilyen a Predator, az Alien, vagy épp a Marvel-filmuniverzuma felé tartó Deadpool.

Hogy ez a félelem valósággá válik-e, azt nagy eséllyel a Deadpool 3 premierjekor fogjuk megtudni, mert bár hiába volt már azóta egy Disney+-exkluzív Préda, amiben a Predator nem különösebben fogta vissza magát, de annak munkálatai még jóval a Disney előtt, 2018-ban kezdődtek (de a koncepció már 2016-ban megszületett). Szóval mondhatjuk, hogy a következő Deadpool lehet a pudingpróbája a 18+-nak, ami azért lesz érdekes, mert ez lehet az első kifejezetten felnőtteknek készült Marvel-film is a 2008 óta futó egyre terebélyesedő és követhetetlenné váló szuperhősös univerzumban.

A szemléletváltásra pedig szükség is lesz a Disney-nél, hisz már be van jelentve egy új Penge, illetve John Bernthal is visszatérhet hamarosan Megtorlóként, és bizony egyik karakter sem arról híres, hogy megelégszik az ellenfelek bucira verésével. Ezért volt megnyugtató, mikor kiszivárgott néhány sutyiban készült izgi fotó a Deadpool 3 forgatásáról, melyeken épp Rozsomákot és Poolt láthatjuk balhézni. Nyilván Wade húzta a rövidebbet, Logan pedig egy kicsit meg is csonkolta a hozzá hasonló öngyógyító képességekkel rendelkező antihőst.

Ebből már minimum sejthető volt, hogy megvan rá az esély, hogy a film nem a családok és a kisgyerekek vidámparkos igényeire lesz kalibrálva. A sejtéseinket és reményeinket most a film rendezője, Shawn Levy táplálja tovább, aki a Deadline-nak adott interjújában egyértelműsítette a helyzetet:

a Deadpool 3 pontosan olyan lesz, mint a korábbi etapok: nagyon 18+-os.

A rendező elsősorban a színészek és a stáb közötti összhangot méltatta, ami szerinte sokkal jobb, mint amire korábban bárki is számított. Ezután kitért arra, hogy a korábbi Deadpool-mozik túlságosan jól működtek ahhoz, hogy bele merjenek nyúlni, számára például az első rész egy tökéletes alkotás lett, ezért – nem mintha egyáltalán akartak volna, de – mindent megtartanak, ami működött.

Szóval, aki félt a Disney családbarát nyomásától, az most megnyugodhat, mert a Deadpool 3 pontosan az a film lesz, amit a rajongók várnak a karaktertől. Vagyis egy őrült, véres, na meg végtelenül vicces, ízig-vérig felnőtteket célzó mozira válthatunk majd jegyet. Szóval ne gyerekkel men

Az viszont rossz hír, hogy egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor. A forgatásokat ugyanis félúton az amerikai írói-színészi sztrájk miatt kénytelenek voltak leállítani, és egyelőre nem úgy állnak a dolgok, hogy hamarosan újra munkába fog állni a stáb. Jelen állás szerint 2024. május 2-án kellene moziba kerülnie, de a sztrájk elhúzódásával ez elég valószínű, hogy tolódni fog.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Okkal keveri őket a csajod: ez a 10 DC és Marvel szuperhős egymás kiköpött mása

×