Sikerrel zárult a májusi közösségi finanszírozású projekt, s most úgy fest elkezdték legyártani a PUBG társasjáték verzióját.

20.09.06. – Valószínűleg 2017. elején még senki sem sejtette, hogy az év végére teljesen átalakul a videojáték piac, s már sosem lesz olyan, mint régen. Ebben a hatalmas reformban oroszlánrészt vállalt a PUBG, ami egy szempillantás alatt ellenállhatatlanná tette a Battle Royale műfajt.

Sőt, mondhatnám azt is, hogy a PUBG tette fel a térképre a Battle Royalet. Ha nincsen Brendan Greene és a PUBG Corp., akkor ma nem beszélhetnénk Fortnite: Battle Royaleról, Apex Legendsről, de még talán Warzoneról sem.

PUBG / PUBG Studios

Persze ma már a PUBG terén sem olyan minden, mint régen, ám ettől függetlenül még mindig nagyon szórakoztató lövöldéről van szó, ami ugyan már megpihen a Fortnite árnyékában PC-n és konzolokon, okostelefonokon dominál. A mikrotranzakciós monetizációnak köszönhetően pedig a fejlesztőknek biztosan nincs okuk panaszkodni.

Az eredetileg csak Steamen keresztül játszható játék idő közben kapott konzolos, illetve mobil portot is, ám most egy teljesen új „médiumot” akar meghódítani.

„Na, ki jön?”

Korábban már olvashattatok tőlünk a PUBG: Battlegrounds társasjáték terveiről, ám pár hónappal ezelőtt ez még csak álomkép volt. A koreai Gemblo ugyanis májusban indított egy közösségi finanszírozású projektet, aminek keretein belül vázolták terveiket a PUBG társassal kapcsolatban. Ezek a projektek úgy működnek, hogy ha a közösségnek tetszik az ötlet és hajlandók pénzzel támogatni az elkészítését, egy meghatározott összeg fölött zöld utat kap a végtesztelés és a gyártás. Lényegében így működik a Kickstarter is (ebben az esetben Wadiz), így a fejlesztők sem dolgoznak hiába, csak akkor, ha tudják, hogy van elég érdeklődő, na meg pénz a projekt elkészítéséhez.

 

A PUBG társas a határérték 8806%-át szedte össze a közösségi gyűjtés során, vagyis 88-szor annyi pénz jött be, mint amennyi a minimum elvárás volt. A rajongók ezen a ponton elkezdhettek ténylegesen reménykedni…

Mára pedig biztossá vált, hogy dolgoznak a társas előállításán, az viszont még mindig kérdés, hogy lesznek-e lokalizált változatok. Az eredeti projekt koreai, így ezen a nyelven biztosan elérhető lesz, nekünk viszont minimum egy angol kiadást ki kellene szurkolnunk.

A PUBG társas „akció közben” / KRAFTON

Ami jó jel, hogy az októberi, Essenben megrendezésre kerülő Essen Spiel társasexpón ott lesz a játék. Így jó eséllyel globális piacra lő a Gemblo.

Ezt olvastad már?

A magyar felhasználók háromnegyede internetfüggő, de van megoldás

×