A Spider-Man 2 közösségi média menedzsernek nincsen könnyű feladata. Pláne, ha talán az idei év egyik legnagyobb projektjét kell kezelnie…

2023.09.05. – Augusztus végén megrendezésre került Kölnben az európai GamesCom, ami végre számunkra is elérhető közelségbe hozta az idei év nagy bejelentéseit. Kaptunk vagy 50 új bejelentést, trailert és gameplay videót, azonban még így sem tudtunk elégedetten hátradőlni. Az egész expóról hiányzott ugyanis a Sony, így pedig nem tudtunk meg semmi újat a hamarosan megjelenő Spider-Man 2-ről.

Még 2018-ban látott napvilágot a Sony első saját nyílt világú pókkalandja a Marvel’s Spider-Man. Hatalmas nyomás alatt volt a cég, hiszen már évek óta nem érkezett jó minőségű cím Spidey ernyője alá. Érthető módon, sokan félve várták a megjelenést. Viszont amint elérkezett szeptember 7-e, ez a furcsa nyomás egy pillanat alatt eltűnt minden rajongó válláról és hatalmas örömmámorba fordult. A Marvel’s Spider-Man brutálisan jó lett, ráadásul azóta még egy teljes játéknak is tekinthető nagy kiegészítőt is kapott 2020-ban, ez volt a Spider-Man Miles Morales.

 

Amit a legújabb projektről tudunk, hogy Miles és Peter ezúttal együtt fognak dolgozni a játék egészében, sőt mi, a játékosok még ugrálhatunk is a kettejük nézőpontja között, pont úgy, mint ahogy a GTA V főszereplői között is tehetjük. Ismét temérdek ellenféllel lehet majd megküzdeni, köztük ott lesz Kraven is, valamint a „nagy gonosz”, Venom is.

Ártatlan baki, vagy zseniális PR-húzás?

Venom felbukkanása akkora szó, hogy a Sony úgy döntött, a Spider-Man 2 gyűjtői dobozába egy, a gonoszt ábrázoló szobrocskát is belepakolnak. Egészen pontosan egy olyan szobrot, ami Miles, Peter és Venom összecsapásának egy pillanatát idézi.

Mivel a megjelenés október 20., így érthető módon a közösségi médiában is szeretnék még ellenállhatatlanabbá tenni a játékot a Sonynál. Így hát úgy döntöttek, hogy amíg a készlet tart, promózzák az egyébként igen mutatós gyűjtői kiadást, amibe egy majd’ 50 centis, az előbb említett Venom szobor is helyet kapott.

A „gond” csak az, hogy a social munkatárs furcsa reklámszöveggel közelített a rajongókhoz. Ez pedig az internet népének bőven elég volt, hogy egy pillanat alatt mémet generáljanak a helyzetből…

Spider-Man 2 Sony

X (Twitter)/ Spider-Man, Sony

Magyarul körülbelül így hangzik a szöveg (igyekszem érzékeltetni az áthallást drága anyanyelvünkön is):

„Kényeztesd magad majd’ 50 centi Venommal…”

A tweet alatt természetesen megőrült a kommentszekció, a „19-inches of WHAT” kommentet több tízezren lájkolták, ráadásul a közösségi oldalon kiemelkedően trending lett a kifejezés. Volt olyan, aki a másik Sony-nagyágyút, Kratost is „belephotoshopolta” a kontextusba.

Spider-Man 2 Sony poszt

X (Twitter)/ @BT_BlackThunder

Egy biztos, a Spider-Man poszt akkora médiavisszhangot és internetes beszédtémát generált, hogy a bejegyzés mögött álló munkatársnak most biztosan szanaszét veregetik a vállát. Ilyen szinten nehéz elképzelni, hogy nem direkt csinálta, ám ha véletlen volt, akkor is emeljük kalapunkat!

Ezt olvastad már?

Le is hallgatott – Sok magyar is bekaphatta ezt a durva kémprogramot

×