Nem sokat tétlenkedett. Pár napon belül már a második élő adásban követelte a GTA 6-ot, és ezúttal is kissé ijesztőre sikerült az akció.

2022.08.23. – Bármennyire is nevetséges, nincs túl jó üzenete annak, hogy a GTA-fan rövid időn belül kétszer is képes volt bejutni egy élő showba. A trollkodás jópofa dolog tud lenni, csak ha ekkora sikere van, okkal lehet tőle tartani, hogy mások is megpróbálják. Kankontyos emberünk mondjuk láthatóan nem jelent biztonsági kockázatot, hiszen amikor mikrofon közelébe jut, csak annyit akar, hogy

szokatlan kontextusban követelhesse a GTA 6 kiadását.

Így támad a GTA-troll

A trollkodás áldozata ezúttal a minap Németországból közvetített Gamescom Opening Night Live Showcase és a műsorvezető volt. Geoff Keighley elég higgadtan reagálta le, hogy a szakállas ismeretlen megközelíti. Utána viszont azt mondta, hatalmas csalódást érez, amiért valaki belerondít a fejlesztőknek kiemelten fontos eseménybe. Talán rutinból maradt nyugodtabb, mint két napja Stefan Effenberg ugyanebben a helyzetben. Tavaly a szintén általa vezetett Game of the Year átadón történt hasonló. Egy idegen az Elden Ring alkotói között elslisszolva jutott fel a színpadra, hogy „köszönőbeszédében” az „orthodox rabbijának, Bill Clintonnak” ajánlja a díjat.

Erre az eseményre utalt vissza a troll, amikor tegnap azt kiabálta Keighley mikrofonjába, „Bill Clinton már nagyon játszana a GTA 6-tal”. Senki nem tudja, hogy a volt amerikai elnök neve miért került ebbe a történetbe, de szerintünk ő maga csak röhög rajta.

Érdekességképpen: nem ez az egyetlen utalás a történetben, hanem a troll Austin 3:16 feliratú pólója is. Ez a szöveg Stone Cold Austin pankrátor 1996-os mérkőzészáró beszédében hangzott el. A megvert ellenfele korábbi bibliai idézetet (János evangéliuma 3,16) is tartalmazó nyilatkozatára reagált. Azt mondta „az Austin 3:16 szerint éppen szétrúgtam a segged”. A kifejezés azóta önálló életet él: többek között pólókra nyomtatják, és nagyjából annak mókás jelzésére szolgál, hogy „ne b@szakodj velem”.

A Gamescom Opening Night Live kölni megnyitója egyébként a kisebb incidenst leszámítva rendben folytatódott, és egy sor hamarosan érkező játékot mutattak be.

A háromnapos eseménybe az Unibet jóvoltából a Leet.hu is becsatlakozott:

Magyarok is mennek a Gamescom 2023-ra – Élőben nézheted az Unibeten

×