Az Epic Games e heti meglepetése egy óriási kritikai siker, ami 4140 forint helyett teljesen ingyen a tiéd, és örökre megmarad.

2023.08.31. – Minden idők talán legismertebb indie címét válogatta be e heti ingyen játékkínálatába az Epic Games. A kétdimenziós platform kalandjáték egyszerre lesz szívmelengetően nosztalgikus és üdítően friss.

Augusztus 31 és szeptember 7 között a Cave Story+ ingyen érhető el az Epicen.

Az Epic Games boltjában tehát már most ingyen letölthető Cave Story+, ami japán eredetijének, a legendás Dōkutsu Monogatarinak a továbbfejlesztett változata. Ismert sztorija szerint Daisuke „Pixel” Amaya egymaga készítette, öt év alatt, a szabadidejében. A végül 2004-ben megjelent cím lassan, de biztosan óriási siker lett. Két év után a korszak egyik legsikeresebb gamer magazinja, a Super PLAY minden idők legjobb független játékának választotta.

Forrás: Nicalis, Inc./Studio Pixel

Ingyenes a Cave Story+

Az akciós időszakban kiemelt ajándék gyors tempójú játékmenettel robog. A története Quote, egy amnéziás robot körül forog, akinek fel kell fedeznie a barlangot, amiben ébredt, és időnként akár utat is kell robbantson magának, hogy kimeneküljön szorult helyzetéből. A karakter fokozatosan új területekhez jut, miközben háromszög alakú tapasztalati kristályok gyűjtésével turbózza fel a fegyvereit, és különböző platformos rejtvényeket old meg. Quote beszélget a játékvilágban szétszórt többi karakterrel is, hogy minél többet tudjon meg a világról és annak lakóiról.

A játék annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag egy turmixgépen is futtathatod, viszont rendkívül élvezetes darab. Az Epic játékosai kis híján öt csillagot (4,8) adtak neki, és a kritikusok 94 százalékos egyetértéssel ajánlják. Ráadásul augusztus 31-e este 5-től egy teljes héten át ingyenes lesz, 4140 forint helyett.

Az Epic Store kapcsán egyébként fontos hír, hogy elindítja az új First Run programját, aminek lényege, hogy ha a kiadó/fejlesztő 6 hónapig kizárólag az Epic Games Store-on keresztül értékesíti a játékát, akkor az ez idő alatt megkeresett pénz 100 százalékát megtarthatja. Nem csípnek le belőle semennyit, 12%-ot sem. Ez arra ösztönzi a fejlesztőket majd, hogy az EGS-en jelenjen meg először a játékuk. Az Epic is jól jár az időleges exkluzivitással, hiszen ha bejön ez a módszer, akkor a játékosok is egyre inkább rászoknak a boltjukra, ahol esélyes, hogy más játékokat is a kosárba raknak majd. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt láttad?

Íme az összes film és sorozat, ami szeptemberben jön a Disney+-ra és az HBO Maxra

×