A The Day Before fejlesztői, a Mytona Fntastic nemrég benyújtott új védjegyet, ami arra utal, hogy a játék neve még a megjelenés előtt megváltozhat.

2023.08.30 – A The Day Before őszintén szólva egy olyan játék, amit személy szerint nagyon várok. Az eddigi videók alapján a játék kicsit olyan, mintha összegyúrták volna a The Divisiont és a The Last of Us-t. A játék körül azonban nagyon gyorsan sok vita alakult ki. Az ambiciózus projekt rengeteget késik, ami miatt sokan azt gondolják: nem is létezik, de legalábbis nem lesz olyan, mint amit a fejlesztők mutattak.

Aztán jött a további probléma, ami miatt a játék címét is megváltoztathatták.

Ha lehet hinni a egy friss dokumentumnak, melyet a fejlesztők védjegyként benyújtottak, akkor a játék valóban más címen jelenhet meg.

The Day Before kálvária

A játékot még 2021-ben jelentették be, amikor a zombis téma a The Last of Us és a világjárvány miatt igenis aktuális volt. A cím egy zombiktól hemzsegő világot mutat be, ahol lövöldözhetünk, van PvE és PvP, járgányok és bázisépítés. A játék ezért nagy hype-ot generált, egy időre a Steam legjobban várt játéka lett, mielőtt az oldalát hirtelen letörölték, a sok-sok csúszás után. A fejlesztés kifejezetten rázós szakaszba ért, ráadásul gondok akadtak a játék címével is. Kiderült ugyanis, hogy a The Day Before címet már valaki jogilag lefoglalta. Fura, hogy ezt a fejlesztők nem tették meg. Eddig.

Úgy tűnik, hogy mostanában próbálják kezelni ezt a problémát. Amint arról a WellPlayed beszámolt, a The Day Before talán más nevet kaphat. A fejlesztők ugyanis augusztus 3-án benyújtottak új védjegyet.

Az új név a Dayworld lehet.

Persze ez a cím vonatkozhat másra is, de a kategória alapján biztos, hogy videojátékról van szó. Ha ez nem a The Day Before, akkor egy másik játékon is dolgoznak. A Dayworld azért elég sokat elmond. A Mytona Fntastic azonban még mindig jogi vitában áll The Day Before védjegye körül, amit egy Sun Jae Lee nevű személy már levédett. Bár a bírósági ügy szünetel, valószínű, hogy ezt a védjegyet idő előtt beadták tartalék tervként arra az esetre, ha a fejlesztők veszítenének. Így a játék elkészülhet anélkül, hogy még többet késne.

Ennek ellenére a Mytona Fntastic szerint joga van az eredeti védjegyhez, mivel a címet más médiumokban már használta, de videojátékokban még nem. Érdekes módon a Dayworld cím esetében is hasonló a helyzet. A Penguin Group tulajdonában van egy könyvtrilógia ugyanezzel a címmel, ami még szintén jogi vitákat szülhet. Ez pedig a játék további késését okozhatja.

Az biztos, hogy a Mytona Fntastic csapatának gyorsan kezelnie kell a helyzetet, ha az ígért megjelenési dátumot tartani szeretnék. A The Day Before elvileg 2023. november 10-én jelenik meg PC-re, de a PS5-ös és Xbox Series X verzió is fejlesztés alatt áll.

Ezt láttad?

Sokan fognak örülni: új hírek a The Elder Scrolls VI fejlesztéséről

×