A Nintendo Switch konzolra megjelent The Last Hope: Dead Zone Survival kikerült az eShopból, már nem lehet megvásárolni. Megértjük!

2023.08.03. – Úgy tűnik, hogy a Sony eléggé tarkón vágott egy játékot, ami nem is olyan rég jelent meg a brit Nintendo eShop-ban, és amin mi is nevettünk már egy sort. Egy iszonyatosan gagyi The Last of Us copy-ról van, amiben még a szereplők is kísértetiesen hasonlítanak az eredeti műben látottakra, szóval a másolást le sem lehetne tagadni. A Nintendo felhasználók azonban talán először találkozhattak a Last of Us hangulatával, persze csak egy iszonyatosan silány formában.

A The Last Hope: Dead Zone Survival című játék megjelenésekor lehetett már sejteni, hogy nem lesz jó vége.

A The Last Hope-ban a játékos Brian Lee szerepébe bújik, akinek egy zombijárvány idején meg kell védenie magát a fertőzöttekkel szemben, egy ponton pedig találkozik egy Eve nevű lánnyal. Ismerősen hangzik a történet, igaz?

A The Last Hope-ot azonban nem azért szidták, mert lemásolta a The Last of Us-t, hanem elsősorban azért, mert egy borzalmas játék. A látványvilág nagyon rossz, nincsenek párbeszédek, a zene elhanyagolható. Nehéz volt játszani is a rossz irányítás miatt. Nyugodtan nézz bele a Bennszülött Bálna tesztbe:

 

A Sony közbelépett

A The Last Hope: Dead Zone Survival fejlesztői viszont nem kereshetnek többé pénzt a játékkal, mivel már eltávolították a Nintendo eShopból. Sőt: a címet reklámozó anyagok is eltűntek a világhálóról – mindezt azért, mert a Sony szerzői jogok megsértése miatt kérte annak eltávolítását – írja az Eurogamer.

Bár a The Last Hope-ot már nem lehet megvásárolni – csak azok játszhatnak vele, akik korábban megvették – az eset rávilágít a népszerű címek klónjainak problémájára. Az ilyen hamisítványok készítői gyorsan pénzt akarnak keresni, ami nem nehéz, tekintve, hogy sokan azt gondolják: az olyan mint az AAA-s játék, csak olcsóbb. Természetesen végül sosem azt kapják, mint amire vágynak. Még ha ezt a játékot most a Sony miatt le is lőtték, valószínűleg sokan kifizették érte az a kis összeget. Szóval nekik valószínűleg megérte.

Ezt láttad?

Már Szlovákiában és Romániában is jobb az internet, mint Magyarországon

×