Ezúttal is egészen remek alkotásokra rámolhatunk rá teljesen ingyen a különféle PC-s boltokban, melyek között biztosan mindenki megtalálja a magának valót.

2023.08.29. – Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 22 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Homeworld: Deserts of Kharak – a legendás űrstratégia 2016-os feltámadása, ami ezúttal egy távoli bolygó kietlen és könyörtelen sivatagába invitál. Bár nem volt képes maradéktalanul felérni a nagy elődhöz, de remekül ülteti át a sorozatot a modern játékvilágba, illetve alapoz meg a hamarosan megjelenő Homeworld 3-nak.

A játék augusztus 31-ig igényelhető ingyen, azután egy egészen remek indie gyöngyszem váltja majd.

STEAM

  • Will to Live – nem egy mai darab, hisz eredetileg 2018-ban jelent meg a Steam korai hozzáférésű programjában, mégis egy igen jó időtöltés lehet a STALKER-rajongóknak, míg a második részre várnak. Hatalmas, nyílt posztapokaliptikus világ, mutáns szörnyek és emberi banditák, kedves és nem túl barátságos emberi túlélők mindenfelé, így a túlélés semmiképp sem lesz egyszerű. De mivel ez egy MMOFPS, akár másokkal, a haverokkal is összeállhatunk.
  • POLYGON – egy meglehetősen letisztult, minimalista grafikával operáló taktikai FPS, ami leginkább a Rainbow 6: Siege és a Call of Duty szerelemgyerekeként írható le a legjobban. Itt is kiemelten fontos szerepe van a fegyverek összeállításának, nem minedegy, hogy milyen kirgészítőt – irányzékot, markolatot, csövet stb. – használunk egyes pályákon, amiket szintén ki kell ismernünk, hogy győzelmet arassunk. A legjobb pedig, hogy potato PC-n is remekül elfut.

POLYGON

  • Shatterline – Szintén egy korai hozzáférésű posztapokaliptikus lövölde, méghozzá a legjobb fajtából. Egy csillagközi tragédia nyomán a Föld egy valódi pokollá változott, amin egy meglehetősen barátságtalan idegen faj is felütötte a fejét. A mi és a csapatunk dolga lesz visszalőni őket oda, ahonnan jöttek: ehhez mindenki választhat magának egy egyedi karaktert, és részletesen összeállíthatja a fegyvereit, mielőtt fejest ugranánk a roguelike co-op PVE, esetleg az őrült izgi PvP meccsek sűrűjébe.
  • INVICTA: The Next Queen – A soulslike műfajának egy igen érdekes képviselője, ami a legtöbb hasonló címmel ellentétben „top down”, azaz jellemzően ARPG-s nézetet választja. A recept azonban abszolút működik, sőt, így talán még azok is kedvet kaphatnak az izzasztó harcokhoz, akik amúgy nem kifejezetten kedvelik ezt a fajta stílust. A csatákra könnyebben rálátunk, gyorsabban reagálhatunk helyzetekre – igaz ettől még nem fogjuk könnyebben legyőzni a rémségeket, csak a túlélési esélyeinket növelheti.

Shatterline

  • Home Wind – egy végtelenül egyszerű, percek alatt kiismerhető (szóval nem túl mély) városépítős játék, miben a legfőbb cél, hogy a játékos kikapcsolódása, relaxációja. Nincsnek frusztráló elemek vagy mechanikák, itt csupán a semmiből mindenféle korlátozások nélkül fel kell húznunk egy működő települést.
  • MuseSwipr – egy őrületesen kikapcsoló, de még annál is pörgősebb ritmusjáték, amiben semmi másra nem lesz szükségünk, csupán egy egérre és némi ritmusérzékre. A játékmenet pofon egyszerű: ide-oda kell rángatni az egeret attól függően, hogy a két térfélre felosztott képernyőn milyen sorrendben esnek a különböző színű elemek. Ennyi az egész, de hidd el, sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik.
  • MARVEL SNAP – A Heartstone babérjaira törő Marvel szuperhősöket középpontba állító kártyajáték, amivel szó szerint az idők végezetéig játszhatunk. Pörgős játékmenet, könnyen tanulható, de mégis komplex és okos szabályok, és őrült mennyiségű összegyűjthető hőskártya. A paklik mindössze 12 lapból állnak, egyetlen meccs pedig 3 percig tart. Platformok között ér a mentés, amit otthon elkezdesz, azt mobilon az úton, vagy bárhol folytathatod – és vica versa.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.
  • Hero of the Kingdom II – Kalózok törtek a városra, és nem csak kincseket, értékes tárgyakat, hanem embereket is elragadtak – köztük a főhősünk testvérét is. Így hát felkerekedünk, hogy ismeretlen területeket felfedezve ráleljünk az emberrabló kalózok nyomára.

OPERA GX

  • Sunset Driver – egy atomretró felülnézetes autós cucc, amiben egy tolvajt alakítva kell meglépnünk a szervek elől. Elég erős klasszikus GTA hangulata van. (Nem kell telepíteni)
  • Nettie & Settie Save the Internet – a retrónál maradva itt van nekünk még ez a gyöngyszem is, ami a shoot’em up legszebb időszakait emlegeti fel. Két hőskutyus az űrön át küzd meg mindenféle idegen csúnyasággal (másik dimenzióból érkezett gonosz rémmacskákkal), hogy megmentsék az internetet.
  • Climb Jump – egy nagyon egyszerű, de roppant szórakoztató és időgyilkos ügyességi játék, amiben mindenféle geometriai formákat kell lépcsőzetesen elhelyezett akadályokon átjuttatnunk.

INDIEGALA

  • Red Risk – egy igen furcsa, meglepően sok meztelenséget tartalmazó túlélőhorrorszerű akciójáték, amiben két haverral kiegészülve tömhetjük ki az undorítóbbnál undorítóbb szörnyeket ólommal.
  • Vorax ALPHA – egy iszonyatosan nyomasztó és több helyütt gusztustalan túlélőhorror, amiben egy rejtélyes szigeten kell valahogyan életben maradnunk. A Vorax már többször volt ingyenes az elmúlt évben, most azonban egészen masszív tartalommal bővült.

Vorax

ITCH.IO

  • The Night Owl Murder – egy ízig-vérig retro, de piszok egyedi és stílusos pixel artos cyberpunk kalandjáték, amiben Walter Kane nyomozóval kell felderítenünk egy igen mélyre nyúló gyilkossági ügyet.
  • Test Test Test – egy meglehetősen ötletes, érdekes és okos pixel art kalandjáték – amiről ennél többet kár volna mondani.
  • Mannequin – egy bitang félelmetes horror, amiben ki kell valahogy jutunk a bezárt áruházból, mielőtt elkapnak az életre kelt próbabák.
  • Soppel – egy iszonyat gyors, meglehetősen stílusos bullet hell, ami még a műfaj elitjét is simán meg fogja izzasztani.

Mannequin

  • Pixel’s Time Paradox – egy iszonyatosan gyönyörű, kézzel rajzolt point&click kalandjáték, egészen érdekes és tanulságos történettel. A sztori szerint a hősünk egy igazi könyvrajongó, de a kedvenc történetét jegyző szerző váratlanul, az utolsó könyvének befejezése előtt meghal. Szóval nincs mit tenni, vissza kell utazni az időben, hogy megpróbáljuk megakadályozni a tragédiát.
  • The Final Pin – egy igazán hangulatos, városi nyomozós horror-kalandjáték, amit egy 16 éves tehetséges fejlesztőpalánta dobott össze.
  • Somnocec: Hypersleep Today – egy rövid, mindössze 15-20 perces labirintusos horror-kalandjáték, ami alaposan próbára fogja tenni a türelmed és az idegeid egyszerre.

Pixel’s Time Paradox

Neked melyik játék tetszik a legjobban?

Ezekről sem érdemes lemaradnod:

28 egészen fantasztikus játék lehet a tiéd teljesen INGYEN a Steamen

×