Összeszedtük az elmúlt egy hónap legkiemelkedőbb játékait a Steamről, melyeket kivétel nélkül teljesen ingyen bárki berámolhat.

2023.07.23. – Megszokhattuk már, hogy ha ingyen játékokról van szó, PC-n, akkor általában az Epic boltja felé kell vennünk az irányt. Ugyanakkor igen masszív mennyiségű és kifejezetten jó szórakozást nyújtó játékra csaphattunk le egyetlen peták kifizetése nélkül a Steamen is, köszönhetően azoknak a fejlesztőknek és kiadóknak, akik úgy döntenek, hogy a kisebb-nagyobb játékaikat gálánsan ajándékul adják.

Ez lista pedig megállás nélkül bővülget, korábban például 46 igazán szórakoztató ingyenesen elérhető címet, azelőtt pedig 94 remek játékot gyűjtöttünk össze egy gigantikus csokorba. Természetesen a jó szokásunkkal nem most szeretnénk felhagyni, ezért egy szép, 28 játékból álló újabb csomagot állítottunk össze az elmúlt hónapban megjelent ingyenesen játszható címekből, melyek kiváló szórakozást nyújtanak anélkül, hogy egy fillért is legombolnának rólunk.

Ha viszont nem szeretnél lemaradni egyetlen friss alkotásról sem, akkor érdemes vasárnaponként ráfrissíteni a Leet.hu-ra, mert jellemzően azon a napon szoktuk egy kisebb listába szedni a hét figyelemre érdemes legjobb címeit.

  • Extreme Tag – ez tulajdonképpen egy nagyon változatos és kreatív pályákat felvonultató multiplayer fogócskajáték, amiben a legfőbb cél, hogy ne kapjanak el.
  • Half Hour Hexagon – egy érdekes Vampire Survivors-klón, amiben a vámpírszörnyek helyett geometriai formák hordái ellen kell túlélnünk.
  • Roboden – egy valós idejű stratégiai játék, amiben egy robotkolónia felvirágoztatása a legfőbb feladatunk. A legjobb, hogy a kooperatív módnak köszönhetően a haverokkal közösen is építgethetünk.
  • Mean Beans – a BattleBits sikerén felbuzdulva érkezett egy ahhoz hasonló egyszerű, de nagyszerű FPS, ami a Battle Royale műfajában próbálja a vicces és kreatív ötleteivel elcsavarni a játékosok fejét.

Mean Beans

  • Legend of Edda: Pegasus – egy görög mitológiai témájú PC-s MMORPG, ami a műfaj legnagyobb klasszikusai előtt tiszteleg.
  • Project Playtime – egy egészen para többjátékos horror, amiben 6 játékos egy nagy játékot kell megalkosson egy olyan játékgyárban, ahol egy vérszomjas szörnyeteg garázdálkodik – amit úgyszintén egy játékos alakít.
  • Dark Deception – egy irtó félelmetes horror, amiben ki kell valahogyan jutnunk egy labirintusszerű misztikus épületből, miközben mindenféle rémség vadászik ránk.
  • Cell to Singularity: Evolution Never Ends – egy egészen fantasztikus oktatójáték, amiben mi lehetünk az evolúció nagymestere.

Dark Deception

  • Cube Escape: Paradox – Dale Vandermeer nyomozó két különböző univerzumban rekedt, a mi dolgunk pedig segíteni neki kijutni belőlük.
  • Eterium – egy bitang pörgős és stílusos hack’n’slash fantasy, ami közel 20 órányi izgalmas kalandot tartogat azoknak, akik kicsit beleuntak a végtelenségbe nyúló Diablo 4-be.
  • Just Act Natural – egy eszeveszett szórakoztató partijáték, amiben egy játékosnak kell levadásznia az NPC-k között elvegyülni próbáló pajtikat.
  • Submorse – egy olyan tengeralattjárós játék, amiben az alapoktól elsajátíthatjuk a mozekód csínját-bínját.

Eterium

  • Legend of Edda: Pegasus – egy görög mitologikus mmorpg, amiben az istenek és a titánok oldalán kalandozhatunk egy egészen színes-szagos világban. Többedmagunkkal is belevághatunk a kalandokba, ha pedig elég prók vagyunk, akkor más játékosok ellen is tesztelhetjük az isteni képességeinket.
  • Sefirot Shards – egy gyűjtögetős kártyajáték-alapú körökre-osztott taktikai RPG, amiben a legfőbb feladatunk rommá verni az ellenfelek pakliját. Na meg felfedezni Sefirot sötét, de magával ragadó fantasy világát.
  • Eternal Return – egy meglepően újszerű és egyedi battle royale, ami a legsikeresebb címekkel ellentétben tényleg nagyon sok újítást hoz a műfajba. A játék eddig korai hozzáférésben volt elérhető, július 20-án viszont megkapta végre az 1.0-ás verziószámot. Itt viszont még nincs megállj, az Eternal Return jó kompetitív multis címként folyamatosan új tartalmakkal fog bővülni.
  • ASURA – egy anime-szerű 2D pixelgrafikás mmo, amit a Debuz fejlesztői több mint 15 éven keresztül fejlesztettek – és fejlesztenek tovább. Bár még mindig korai hozzáférésű, de már így is irgalmatlanul sok tartalom akad benne, amit PC-n és mobilon egyaránt (akár ugrálva a platformok között) felfedezhetünk.

Eternal Return

  • Kebab Simulator: Prologue – pontosan az, aminek a címe alapján hangzik. Egy kebabozót kell felfuttatnunk a főzéstől kezdve az összes kulimunkával együtt. Takarítás, tatarozás, berendezés, na meg az egész menedzselése a mi vállunkat nyomja.
  • Space Expedition – egy egyszerűnek tűnő, valójában viszont egyáltalán nem könnyű platformer kalandjáték, amiben egy remekül megrajzolt művészi sci-fi világban kell félelmet nem ismerve felfedeznünk mindent, amit csak tudunk. De érdemes vigyázni, mert az űr mélye sosem látott veszélyeket rejteget.
  • Dreamkeeper – egy könnyed, de kifejezetten kellemes külcsínnel bíró shoot’em up, amiben egy pillecukorhőssel kell őriznünk egy Ava nevű lány álmát a rémálmoktól. A dolgunk viszont egyáltalán nem könnyű, hiszen az új képességeink birtokában hiába leszünk egyre erősebbek, a lidércnyomások is egyre komolyabb erőkkel ostromolják az álmodót.
  • Ortheo’s Interdimensional Jam Session – egy atomretro ritmusjáték, amiben nem csak menő muzsikára érhetünk el egyre jobb eredményeket, de akár saját pályákat is készíthetünk, melyekkel megizzaszthatjuk a játékosközösséget.

Kebab Simulator

  • Overwatch 2 – 26 év után az első játéka a Blizzardnak, ami túllépett a Battle.net kerítésén. Persze .netes fiók megléte továbbra is szükséges, de az eredmények és a további haladás automatikusan szinkronizálódik a profilok között.
  • Monster Tiles TD – egy roguelike bázisépítős tower defense hibridjáték, annak is a lehető legjobb fajtájából. A Monster Tiles egy nagyon egyedi játék, ami tökéletesen ötvözi a különböző stílusok legjobb aspektusait.
  • Dawnlands – Egy egész magával ragadó szép és hatalmas nyílt világú akció-kalandjáték, amiben mi magunk alakíthatjuk nem csak a saját történetünk, de magunk körül a játék világát is. Közel sem hibátlan, de aki szereti az építgetős szerepjátékokat, annak érdemes ránéznie.
  • Lilith Wants to Buy Your Soul – Egy érdekes narratív beszélgetős játékba oltott személyiségteszt, aminek a végén a démoni Lilith beárazza a lelkünk.

Dawnlands

  • Tales of Yore – Egy aranyos 2D-s mmorpg, ami a klasszikus nintendós szerepjátékokat idézi. Minden van benne, amire a műfaj rajongói vágyhatnak: felfedezés, harc, egy csomó küldetés, crafting, nyersanyaggyűjtés és egy csomó más tennivaló.
  • Cervus Blade – A Dél-kaliforniai Egyetemen készült MFA-diplomamunka, amivel simán lehetne nevezni bármelyik indie díjátadóra, annyira remekül sikerült. A Corvis Blade egy gyönyörű, egyedi, és végtelenül szórakoztató nyílt világú akció-kalandjáték, ami egy izgalmas harcokkal és felfedeznivalóval teli sivatagi vadászatra invitál.
  • Spell Disk Survivor – Egy 1:1 Vampire Survivors klónjáték, de meglepően egyedi stílussal. Szóval csak óvatosan, mert veszélyesen addiktív.
  • Vipertrace – Ez a játék egy iskolai projekt, amit a malmői The Game Assembly diákjai készítettek, és teljes egészében a csoport programozói által fejlesztett saját motorban készült. A cél egy már meglévő játék újraalkotása volt, de tejesen saját ötletekkel és szettinggel módosítva. Így a Vipertance egy synthwave hangulatot árasztó raptor lövöldözős Call of Duty: Black Ops, Zombie mód klón

Cervus Blade

Ez a nagyobb ellátmány egy hónapig egészen biztosan kitart, ha viszont újabb adagra vágysz, akkor a legutóbbi heti listán 6 újabb remek játék közül válogathatsz – amit errefelé találsz.

De emellett más ingyenesen elérhető alkotásokat is össze szoktunk ám gereblyézni:

INGYEN rárabolhatsz 7 irtó félelmetes horrorjátékra, csak bírd idegekkel

×