Ha érdekes, igazán egyedi játékokra vágysz, akkor a Steam hat újabb, teljesen ingyen berámolható címére érdemes lehet vetned néhány pillantást.

2023.08.20. – Bár a legtöbben az Epic Games Store-ral szokták összekötni az ingyen játékok fogalmát, azért aki ímmel-ámmal szokta követni a Leet.hu-t, az már jól tudja, hogy bizony az összes létező PC-s boltban dögivel találunk olyan címeket, melyeket egyetlen forint elköltése nélkül rámolhatunk be.

Ezeket az ingyenes szajrékat szoktuk egy csokorba szedni, legutóbb például 39 menőséget gereblyéztünk össze olyan platformokról, mint például az itch.io, az IndieGala, az Epic Games Store, a GoG, a Fanatical, az Opera GX, a Robot Cache. Na meg persze a Steam, amire a kisebb-nagyobb fejlesztők azóta is szüntelen töltögetik fel a játékaikat, melyeket alkalomszerűen, vagy épp örökre, de teljesen ingyen és bérmentve tolnak az orrunk alá.

Mi meg nyilván ezeket is egybegyűjtjük – pontosabban azokat, melyekre valóban megéri elpazarolni az értékes játékórákat, amiket amúgy akár a Baldur’s Gate 3-ra is elpazarolhattunk volna. Azt persze nem adják ingyé’, ellenben az alábbi 6 kis csodával, amikre most mindenki teljesen ingyen rávetheti magát:

  • rote² – egy nagyon addiktív, iszonyatosan pörgős és szórakoztató ritmusjáték, amit kifejezetten billenytűzetre kalibráltak. Az alapjáték teljesen ingyenes, de 1500 forintért a Full Version kiadást is megvehetjük, amiben az összes zenei DLC helyet kapott.
  • Little Man has a Day – egy nagyon aranyos, és végtelenül egyedi ~ 100%-ig kézzel rajzolt rövidke narratív kalandjáték, amiben egy egyszerű, de kedves kis emberkével kell felfedeznünk a szomszédságot.

  • Waven – egy korai hozzáférésű taktikai RPG, ami egy meglehetősen egyedi fantasy világba repíti a műfaj kedvelőit. A látványvilága pazar, a játékmenete pedig egész kísérletező, ami ötvözi a körökre osztott és a kártyapakli-építős mechanikákat.
  • Boti: Byteland Overclocked – Prologue – egy szuperszórakoztató és egész látványos 3D-s platformer alőzetes próbaverziója, amiben egy cuki kis robotot irányítva kell körbekalandoznunk a techvilágot, Bytelandet. Fontos azonban, hogy a Boti még fejlesztés alatt áll, így az előttünk álló hetekben még sokat változhat. Megjelenés: szeptember 15-én!

  • EMERGENCY – ez tulajdonképpen egy vészhelyzet szimulátor, amiben mindenféle katasztrofikus, életveszélyes helyzeteket kell egymagunk lemedzselnünk. Átvehetjük az irányítást a tűzoltóság, a rendőrség vagy a mentősök fölött, mi vezényelhetjük le az akciókat: az oltást, a baleseti mentést, vagy a rendőri beavatkozásokat.
  • Jack Holmes: Master of Puppets – Prologue (borítón) – A Jack Holmes egy meglehetősen félelmetes akció-horror kalandjáték, de a hangsúly talán inkább a horrorra helyezendő. A teljes játék megjelenése bár odébb van még, de már most játszhatjuk az előzményét, amiben egy 12 éves kisfiúval, Eddie-vel kell túlélnünk valahogyan egy eszement, rémségekkel teli vidámparkban.

Ha pedig így szóba került a horror, akad ám 7 másik iszonytató játék, amivel tesztelheted az idegeid képességét:

INGYEN rárabolhatsz 7 irtó félelmetes horrorjátékra, csak bírd idegekkel

×