Az Epic Games következő meglepetése egy óriási kritikai siker, ami 4140 forint helyett lesz teljesen ingyenes és örökre megtartható.

2023.08.25. – Minden idők talán legismertebb indie címét válogatta be következő ingyenes időszakába az Epic Games. A kétdimenziós platform kalandjáték egyszerre lesz szívmelengetően nosztalgikus és üdítően friss.

Ajándék indie remekmű

Az Epic Games hamarosan ingyen hozzáférhetővé teszi a Cave Story+-t, ami japán eredetijének, a legendás Dōkutsu Monogatarinak a továbbfejlesztett változata. Ismert sztorija szerint Daisuke „Pixel” Amaya egymaga készítette, öt év alatt, a szabadidejében. A végül 2004-ben megjelent cím lassan, de biztosan óriási siker lett. Két év után a korszak egyik legsikeresebb gamer magazinja, a Super PLAY minden idők legjobb független játékának választotta.

Forrás: Nicalis, Inc./Studio Pixel

Ingyenes lesz a Cave Story+

Az akciós időszakban kiemelt ajándék gyors tempójú játékmenettel robog. A története Quote, egy amnéziás robot körül forog, akinek fel kell fedeznie a barlangot, amiben ébredt, és időnként akár utat is kell robbantson magának, hogy kimeneküljön szorult helyzetéből. A karakter fokozatosan új területekhez jut, miközben háromszög alakú tapasztalati kristályok gyűjtésével turbózza fel a fegyvereit, és különböző platformos rejtvényeket old meg. Quote beszélget a játékvilágban szétszórt többi karakterrel is, hogy minél többet tudjon meg a világról és annak lakóiról.

A játék annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag egy turmixgépen is futtathatod, viszont rendkívül élvezetes darab. Az Epic játékosai kis híján öt csillagot (4,8) adtak neki, és a kritikusok 94 százalékos egyetértéssel ajánlják. Ráadásul augusztus 31-e este 5-től egy teljes héten át ingyenes lesz, 4140 forint helyett.

Addig is erre csaphatsz le az Epicnél:

17.000 forint helyett INGYEN adják minden idők legjobb sci-fi játékának folytatását

×