Ha ezidáig valamiért kimaradt volna számodra ez a magyar fejlesztésű kiválóság, akkor itt az ideje, hogy mocskosul olcsón bepótold.

2023.08.25. – A magyar indie fejlesztések kvázi reneszánszát kezdjük élni, hiszen egyre-másra bukkannak fel a legnagyobb semmiből egészen elképesztő alkotások az egy, vagy párfős hazai csapatoktól. Utóbbiak közé lehetne sorolni a függetlenként működő pesti The Wild Gentlemen tehetséges gárdáját is, akik alig három éve robbantottak igazán nagyot az első önálló saját fejlesztésű játékukkal, a Chicken Police: Paint it Reddel.

A noire stílusú, történet-orientált döntés- és dialógusalapú detektívjáték letarolta a sajtót, és nemcsak itthon, hanem a határokon messze túl is. A Chicken Police ugyanis egy egészen fantasztikus, mély, szerteágazó és végtelenül szórakoztató program lett, amit jellemzően közel maximális pontszámokkal jutalmaztak a médiumok. Nem is olyan meglepő, hogy már javában készül a második része, ami tovább szövi a két hekus, Sonny Featherland és Marty MacChicken izgalmas történetét.


Addig viszont mindenképpen érdemes lehet pótolni a Paint it Redet, amit voltaképp bármilyen platformon megtehetünk – még mobilon is. Bizony, az elmúlt évek legjobb magyar játéka az összes kurrens játékkonzol és PC mellett a hordozható zsebkütyükre is megjelent, iOS-re és Androidra egyaránt.

A mobilplatformoktól pedig nem érdemes tartani, mivel a The Wild Gentleman fantasztikusan ültette át a kalandot mobilokra: az irányítás is remekül működik, és mivel a látványvilág egyébként is inkább művészi, azon a téren sem kellett kompromisszumokat kötni. Sőt, a nagygépes kiadás összes tartalma és funkciója belekerült, kiemelvén a 100%-os magyar feliratot és kezelőfelületet.

 A legjobb pedig, hogy most nagyon durván leárazták!

A Chicken Police: Paint it Redért a Play Store-ban és az App Store-ban általában 3299 forintot szoktak elkérni, de a legújabb akcióban alaposan jóárasították. Androidon most 1599 forintba kerül, az Apple eszközein pedig egyetlen forinttal drágább csupán, ahol 1600 forint lett az ára.

Ennyiért pedig, ilyen mocskosul olcsón ez a játék konkrétan egy ajándék. Mindenképpen érdemes beruházni rá, egyrészt mert tényleg egy szórakoztató alkotás, másrészt pedig mert két kiló kenyér áráért nem csak egy kiváló játékot kapunk, hanem egyúttal támogatjuk is a magyar játékfejlesztés egyik legtehetségesebb feltörekvő csapatát is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit

×