Egy újabb csodálatos magyar fejlesztésű játék van születőben, amire méltán lehetünk büszkék.

A független, sok esetben abszolút kezdő magyar játékfejlesztők nem egyszer kápráztatták el a játékosokat az egészen csodás alkotásaikkal.

Ilyen volt például a különösen jól kinéző cyberpunk LIFE, a puzzle-kaland HYDE, az érdekes koncepción alapuló multiplayer horror Nightmare Party, az ígéretes akció-RPG Mandragora, a negyvenes évek fővárosát életre keltő Eltűnt Budapest, a hiperrealisztikus matchbox-verseny Vroom!, a magyar szívet megdobogtató népmesés Behind the Beyond, vagy a világháborús FPS Budapest Ostroma.

És mindezek csak az elmúlt egy év felfedezettjei, rajtuk túl még megannyi ígéretes kincsre bukkanhatunk, ha nyitott szemmel járunk. Mi így tettünk, ennek köszönhetően botlottunk bele a magyar subredditen az újabb magyar indie gyöngyszemre,

a Where Birds Go to Sleepre. 

A játékot mindösszesen ketten fejlesztik, egy házaspár, akik két év kemény munka után most készültek el az első demóval. A kétfős stáb azonban ne tévesszen meg senkit, a Where Birds Go to Sleep ugyanis egy hihetetlenül festő (szó szerint) narratív kalandjáték, olyan, amilyenhez nagyon ritkán lehet csak szerencsénk.

De nemcsak a játék kinézete, hanem a története is a képernyő elé szegez. A kaland során egy egyszerű tengerész pszichéjébe utazunk, megismerjük a félelmeit, a vágyait, a gondolatait, sőt, döntéseinkkel még manipulálhatjuk is őket. A zenei körítés mellett sem mehetünk egy szó nélkül, ami simán hozza a nagyobb költségvetésű címek nívóját.

A demó csak PC-n, Steamen érhető el, és nagyjából fél óra alatt a végére lehet érni. A gépigénye nem különösebben nagy, de üröm az örömben, hogy a kisebb büdzséből adódóan (egyelőre?) csak angol nyelven – angol szinkronnal és felirattal – lehet játszani. Ez azonban ne tántorítson senkit, ugyanis tényleg egy fantasztikus utazásban lehet részünk. Sajnos a teljes verzió megjelenéséről nem sokat tudni, de nagyon szurkolunk, hogy mihamarabb elkészüljön vele a tehetséges duó.

Na és erről hallottál már?

Miért jön be egy sátánista videó a YouTube-on, ha kitörlünk egy betűt az URL-ből?

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×