Tovább bonyolódik a két kakasrendőr élete, amikor Clawville utcáin újabb lövések dörrennek.

A budapesti The Wild Gentleman mindenki legnagyobb meglepetésére már az első játékával, a 2020-ban megjelent Chicken Police: Paint it RED!-del hatalmasat gurított, ami hamar az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar fejlesztésű videojátéka lett.

Az antropomorf állatokat főszerepbe állító narratív noire kalandjáték nemcsak stílusos, de piszok szórakoztató is, amiben két kakasfejű zsernyákkal, Sonny Featherlanddel és Marty MacChickennek kell felgöngyölítenünk egy szövevényes bűnügyet. Ha valamiért kimaradt volna ez a nyomozós történet, akkor érdemes lehet mielőbb pótolni, hisz mostanság már potom pénzért, jellemzően 2-3000 forintért már le lehet rá csapni PC-n, Xboxon, PS-en, Switchen, de még mobilokon is.

A magyar játékfejlesztés támogatása mellett azért is érdemes lehet benevezni rá, mert a pesti stúdió már gőzerővel dolgozik a folytatáson, ami a tervek szerint 2024-ben fog megjelenni Chicken Police – Into the HIVE! címen. Azt új történetre természetesen visszatérnek a szeretett főhőseink, akik ezúttal egy bogármaffiával összefüggésbe hozható szarvasbogár-gyilkosság miatt kezdenek nyomozni, de mint ilyenkor lenni szokott, semmi sem pont úgy fog történni, ahogyan azt eltervezték.

Mindennek végére tehát valamikor jövőre tehetünk pontot, ami előzetesen nem lesz egy könnyű menet, mivel a szálak Clawville megannyi helyszínére elvezetnek, ami mellett még egy csomó más kisebb-nagyobb mellékküldetés is arra vár, hogy megoldjuk. A Steam-profil már él, Kívánságlistázni ér!

A The Wild Gentleman nem mellesleg a kalandjáték folytatásával párhuzamosan egy másik címen is dolgozik, a RetroSpace-en, ami egy nem kevésbé egyedi sci-fi FPS lesz mindenféle furcsa idegen lénnyel, na meg atommenő retro hangulattal nyakon öntve – majd egyszer, amikor elkészül (ennek az előzetesét itt nézheted meg).

Ezt is érdemes elolvasnod:

Eszméletlenül egyedi MAGYAR játék készül – és most bárki ingyen kipróbálhatja

 

×