Úgy tűnik, hogy a gamerek a Sziget Fesztivál egy részét csakugyan elfoglalták. Bár nem erről szól a Sziget, mégis sokan leülnek játszani.

2023.08.14. – Bizonyára te is jól tudod, hogy jelenleg zajlik Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget – the Island of Freedom. Az ismert fesztiválon idén is több millió ember vesz részt, így gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk gamerekkel. Az viszont, hogy a Szigeten mennyire van lehetőség játszani, már más kérdés.

Bár alapvetően senki nem gondolná, hogy a Szigetre azért mennek az emberek, hogy játszanak, meglepő dolgot tapasztaltunk. A fesztivál ugyanis a fizikai sport- és készségfejlesztő játékok mellett videojátékokat, társasjátékokat és egyéb sport és ügyességi játékokat is kínál a látogatóknak.

Tele van a Sziget gamerekkel, lehet PlayStation-özni, társasozni, pókerezni, dartsozni, sőt rubik kockát időre kirakni.

Két kollégánk a Sziget második napján, augusztus 11-én járt a helyszínen, ahol többnyire azt kutatták, hogy mennyire van lehetősége a gamereknek kikapcsolódni a fesztiválon. Alaposan körülnézve találunk egy helyszínt, ahol szinte minden játék megtalálható. A GamerLandHub sátorban több cég biztosítja a játékokat, így két PlayStation stand is várja a látogatókat. Ezeken többnyire a FIFA-t és a Gran Turismo-t láttuk futni. A pókerasztalok és a darts mellett persze rengeteg társasjáték közül lehet választani.

Sok társas

Meglepve tapasztaltuk, hogy a játékok folyamatos érdeklődést váltanak ki, az PS-ek, az asztalok folyamatosan foglaltak voltak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a társasjátékok angol nyelven érhetők el, ami jelentősen megkönnyíti a szabályok elsajátítását a külföldieknek. A társasokat egyébként a Board Game Café biztosította, akik idén már másodjára biztosítják a Szigeten a társasjátékokat.

A kávézó munkatársai elmondták: egyre nagyobb igény van a társasjátékokra, hiszen az emberek szeretik a kézzel fogható játékokat is, az egyre elterjedtebb mobil és videojátékokkal mellett. A Board Game Café elég elkötelezett módon vesz részt a társasjátékok népszerűsítésében, így igyekeztek a legjobb darabokat elhozni a Szigetre.

Ez látszólag sikerült is: miközben a zenei fesztivál rengeteg szórakozásra ad lehetőséget, a GamerLandHUB sátrában minden gamer megtalálja azt, ami a kikapcsolódáshoz, és a közös játékhoz kell. Ha a Szigeten jársz, mindenképp térj be, hátha találkozol egy ismerős gamerrel.

Ezt láttad?

Kevesebb game? – Egy héttel tovább tarthat az iskola jövő nyáron

×