Egyszerre jó és rossz hírt kaptak azok a játékosok, akik az iskola szünetek alapján alakítják ki a nagy videojáték-maratonokat és végigjátszásokat.

2023.08.15. – Úgy gondoljunk, hogy a még iskolapadokat koptató olvasóink számára különösen fontos lehet az információ, hogy a következő tanévben mikor lesznek a szünetek. Jól tudjuk ugyanis, hogy miközben tart az iskola, a szünetek adnak lehetőséget a nagy játékmaratonoknak. Ilyenkor lehet összehozni a haverokat egy nagy csatára, vagy letolni egy régóta tervezett végigjátszást.

Nemrég kiderült, hogy a kormány hogyan tervezi a 2023/2024-es tanévet. A friss rendelettervezet szerint a következő tanévben picit hosszabb lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, de lehet, hogy

egy héttel többet kell iskolába menni nyáron.

Így alakulhat a szünetek rendje:

  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).

A tervek szerint a következő tanév első tanítási napja 2023. szeptember 1-je, péntek lesz, az utolsó tanítási nap pedig 2024. június 21., szintén péntek. Az őszi szünet a tervezet szerint október 28-ától november 5-éig tart majd, tehát az előző tanévhez hasonlóan hosszabb lesz. Korábban a rezsiárak emelkedése miatt módosítottak a tanév rendjén, így közel egy héttel hosszabb a téli szünet. Ezt a jövőben is így tervezik. Ezzel együtt azonban egy héttel tovább tart majd az iskolai tanév, többet kell a nyáron bemenni.

Ez azonban egyelőre csak egy rendelettervezet, amit augusztus 6-ig lehet véleményezni. A tanév végleges rendje csak utána derül ki.

Ha már iskola

Nem is olyan rég felröppent a hír, hogy a kormány a jövőben erősen támogatná a középiskolások és az állami szakképző intézményekben tanulók számára a „B” kategóriás jogsi megszerzését. Ha lehet hinni egy friss törvényjavaslatnak, akkor akár teljesen ingyen is lehet a jogosítvány, ha suliba jársz.

„Az állam ingyenesen biztosítja a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását”.

Legalábbis ez áll egy nemrég megjelent törvényjavaslat szövegében, melyek a HVG is úgy értelmez, hogy ezzel gyakorlatilag (szinte) ingyenesen lehet jogosítványhoz jutni, amennyiben valaki szakképző intézmények vagy középiskola tanulója.

Te is az iskola alapján szoktad beosztani a játékidődet?

Ezt láttad?

Videojátékból derült ki, mit csinálna az emberiség, ha véget érne a világ

 

×