Egy 22 éves srác úgy érezte magát, mintha egy videojátékban lenne, így szerinte jó poén volt elmenekülni a rendőrök elől. Nem, nem volt az!

2023.08.01. – Sosem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a videojátékokat és a valóságot alaposan szét kell választani egymástól. Nemrég Amerikában egy 22 éves tanuló vezetőnek ez nem igazán sikerült, és gyakorlatilag életveszélyes helyzetbe sodorta magát és másokat is. Ahogy arról többek között a WinkNews is beszámolt,

egy 22 éves férfi szándékosan késztette autós üldözésre a rendőröket, mert olyan volt neki, mintha a GTA-ban lenne.

A srácnak egyébként tanulói vezetői engedélye volt, ami Amerikában egy korlátozott jogosítvány, amit olyan ember kap, aki vezetni tanul, de még szerezte meg véglegesen a jogosítványt. A tanulóvezetői engedély megszerzéséhez általában írásbeli vizsgát kell tenni, vagy alapvető járművezetői alkalmassági vizsgát, vagy mindkettőt.

A rendőrség szerint Gary Lamar Miller egy szürke Nissanban ült és 188 km/órás sebességgel hajtott egy útszakaszon, ahol maximum 110 km/órás sebességgel lehet haladni. Így haladt el a rendőrök mellett, akik üldözőbe vették, de nem állt meg nekik. Áthajtott a piroson, és még gyorsított is. Természetesen végül letartóztatták. Később azt mondta: úgy érezte magát az autós üldözés közben, mintha a GTA-val játszott volna.

„Lehet, hogy az illető számára ez egy játéknak tűnt, de a valóságban más autósok életét veszélyeztette” – mondta a helyi seriff. Természetesen a dolognak lesz következménye, de mindez ékes példája annak, hogy a videojátékok pont azért játékok, mert amit ott meg lehet tenni, azt a valóságban nem.

Ezt láttad már?

Napi retró: Ilyenek voltak régen a magyar PC-reklámok

×