Egy kutatás most nem csak azt mondja meg, hogy a gamerek hány százaléka rage-el, de azt is, hogy melyek a legbosszantóbb játékok.

2022. 08. 18. – Az évek során rengetek kutatás foglalkozott azzal, hogy erőszakossá tesz-e egy játék. Miközben a világsajtó szereti a játékokra fogni az erőszakos viselkedést, a kutatások igyekeznek bebizonyítani, hogy ez a két dolog nem köthető egymáshoz. Az viszont elkerülhetetlen tény, hogy vannak játékok, melyek valamiért feltolják bennünk a pumpát, egyesekben olyannyira, hogy akár tör, zúz.

Egy új tanulmány szerint a gamerek több mint fele hetente legalább egyszer „extrém, fékezhetetlen haragot” érez a játékok miatt.

A tanulmányt Ben Treanor, a time2play munkatársa végezte, aki a vizsgálat során 1046 játékost kérdezett meg arról, hogy mennyire szokott dühös lenni a játékok miatt. A résztvevők átlagéletkora 28,6 év volt, a játékkal töltött átlagos heti óraszám pedig 14,9.

A megkérdezettek 18,4%-a dühében eltör valamit, míg 25,5%-uk azt mondta, hogy a videojátékok miatt valóban „haragudott a szeretteire”.

A megkérdezettek 56,4%-a hetente legalább egyszer ideges lesz a játékok miatt. Az is kiderül, hogy mely játékok váltják ki ezt a haragot, illetve a játékokon belül mi az.

A legtöbben az alábbiak miatt lesznek mérgesek a játékra:

  • folyton vesztenek ugyanazon szinten/küldetésben
  • folyton csalókkal találkoznak
  • játékhibák miatt
  • a zaklató játékosok miatt
  • a kemperek miatt

Mérgükben a legtöbben a billentyűzetet vagy a kontrollert törik össze.

A megkérdezettek 23,5%-a szerint a Call of Duty b@szta fel őket leginkább, ami logikus is, mivel egy rendkívül kompetitív játék, ráadásul az utóbbi időben ismét egyre több a csaló benne. Bár az is lehet, hogy a megkérdezettek nagy része CoD játékos, és kevésbé játszanak mással. Mindenesetre a listán ott a LoL, a Minecraft és a Grand Theft Auto is.

Te melyik játék miatt szoktál mérgelődni?

Ezt láttad már?

Kutatás: Aki online toxikus, az a valóságban is egy seggarc

×