A Warzone Pacific előtti állapotokat idézik az elmúlt napok tapasztalatai. Remélhetőleg a RICOCHET ismét tisztogat egy kicsit a héten.

2023.08.13. – Az eredeti Warzone „1” életciklusának végét nem igazán kellett bemutatni. Még a Warzone Pacific névváltoztatás előtt a játék legrosszabb időszakát élték a felhasználók. Gyakorlatilag minden egyes meccsre jutott csaló, aimbot és wallhack nélkül esély nem volt a győzelemre. Mondhatnánk, hogy ezek túlzó kijelentések voltak a játékosok részéről, de a fejlesztők is egyetértettek ezekkel a feltételezésekkel.

Ekkor lépett színre a Ricochet nevet viselő megoldás. A Warzone fejlesztői a Warzone Pacific megjelenésére egy kernel-szintű csalásvédelem implementálásával is készültek. Ez jóval kifinomultabb megoldás lett, mint a korábbi próbálkozások. Az első időszakban drasztikusan eltűntek a csalók a szerverekről. Azt is sejteni lehetett, hogy a másik oldal sem adja fel a küzdelmet. Nehéz lenne azt mondani, hogy a Warzone mentes lenne a csalóktól, ám érezhetően jobb játékélményt kapunk.

Visszatértek volna a csalók a Warzone szerverekre?

Uptick in hackers?
by u/UrKrustySock in CODWarzone

Pár nappal ezelőtt a Warzone hivatalos subredditjén egy meglehetősen konkrét bejegyzés jelent meg. Ebben a játékos azt szerette volna megkérdezni a közösségtől, hogy ők is a csalók számának gyarapodását tapasztalják-e szervereken. Bár a posztot elég gyorsan eltávolították, több mint 100 hozzászólás érkezett rá. A játékosok jelentős része hasonló élményekről számolt be, annak ellenére, hogy nem is olyan rég 14000 csaló esett a fejlesztők áldozatául. Volt, aki 3 Resurgence meccsből háromszor is bizonyítottan csaló keze által esett ki a meccsből. Ez nem túl jó arány.

Közben azért büntet is a Ricochet

Úgy tűnik, hogy a helyzet nem a legjobb, ám közben azért a fejlesztők is ténykednek. Nem is olyan rég az alábbi büntetésformákat vezették be:

  • Cloaking – Elrejtik a csalás nélkül harcoló, legit játékosokat a csalók elől
  • Disarm – A fejlesztők kiveszik a csalók kezéből a fegyvereket, így a legkeményebb aimbot birtokában sem tudnak már tovább lőni
  • Damage Shield – A csalás nélküli játékosokat hiába lövik a csalók, egyszerűen nem sebeznek majd a lövedékek

Remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban javítanak a hatékonyságon, hiszen az sem túl jó, ha csalás nélkül játszó játékosokat érnek ilyen meglepetések, de az sem, ha mindenkit átenged a védelem.

A Warzone fejlesztői megszólaltak – Ezért nincsen Plunder és Lockdown

×