Úgy tűnik, hogy az Activision és az anti-cheat rendszer nem tétlenkedik, olyan sokat repültek a játékból a napokban, hogy tényleg öröm nézni.

2023.07.30. – Mindenki nagy örömére a Call of Duty fejlesztőinek harca a csaláskészítők és csalók ellen folytatódik. Most ismét egy nagy örömhírrel szolgálhatunk azoknak, akik úgy érzik, hogy a játékot egyre jobban ellepik a cheaterek.

Az elmúlt napokban kegyetlen banhullám söpört végig a Modern Warfare 2 és a Warzone 2 háza táján.

A CODUpdates friss tweetje (avagy X-e) szerint a napokban zajló banhullám célpontjai kifejezetten a csaláskészítők voltak, illetve azok, akik tőlük származó, szolgáltatás-alapú szoftvereket használtak. Miután az Activision korábban pert is indított az olyan csalás-szolgáltatások ellen, mint az InterWebz vagy az EngineOwning, most a nekik fizető játékosok repültek. Ők bejelentkezve azt tapasztalhatják, hogy a fiókjuk tiltás alá került, nem tudnak játszani.

Több, mint 14 ezer játékos repült a játékból a banhullám során.

Az Activision banhulláma jókor érkezett, mivel az a kiadó éppen a Modern Warfare 2 ötödik szezonjára készül, az új season augusztus 2-án jelenik meg, rengeteg új tartalommal. Úgy tűnik egyébként, hogy a CoD-ban a csalók mostanában inkább vesztésre, mint nyerésre állnak. Amióta áprilisban frissült a RICOCHET csalásellenes rendszer, hogy a Cronus és a XIM felhasználókat is célozza, kevesebb felhasználó kerüli el a tiltásokat, és kevesebben nyúlnak újra a csalószoftverekhez.

A RICOCHET júniusban megjelent extra funkciója, a csalókat hátrányhoz juttató hallucináció, ami a cheaterek megtévesztésére alkalmas, lenyűgöző eredménnyel járt. A csalók most leginkább a régi Call of Duty játékokat támadják.

Ami a jelenlegi Modern Warfare 2-t és a Warzone 2-t illeti, természetesen még nem teljesen mentes a csalóktól, de az Activision legutóbbi eredményei bizakodásra adnak okot. A kérdés az, hogy mi lesz akkor, amikor idén megjelenik a Call of Duty Modern Warfare 3?

Ezt láttad?

Ha még nem láttad a Vaják utolsó 3 részét, örülj neki, és ne is nézd meg!

×