A finálét olyan nézni, mint másnaposan menni urológushoz, ahol a váróban még megmutatják Rozi néni aranyerét: rosszat vársz, rossz is és örülsz, hogy vége.

Nem kell vigyázni, érdektelen spoilerek!

2023.07.29. – Azt mondták Henry Cavill méltó búcsút kap. Hát, a Walking Dead bármely random zombija, amit lelőttek, vízbe fojtottak, felakasztottak és ágaprítóval daráltak le, méltóbb elbánásban részesült, mint a finálét sérülten, egy jurtában végighörgő Ríviai Geralt. Korábban sosem látott boszorkányok temetését bezzeg hosszan bámulhatjuk, mert mi másra is kellene hosszú perceket szánni egy epizódból, ami kb. 2 évig biztosan az utolsó?

A Fehér Farkas közben inkább emlékeztet egy covidos agárra,

miután félholtra veri egy bottal hadonászó paprikajancsi, hogy aztán – pedig megtehetné – ne ölje meg és otthagyja a tengerparton a dagálynak. Majd a halak. És mindez még a háromrészes finálé csúcspontja, mert ami utána következik, az büntet, öregem.

Forrás: Netflix

Azt hitted, a Trónok harca utolsó előtti részénél bosszantóbb epizódot nem lehet forgatni? „Fogd meg a söröm” – köpik a szemedbe a Vaják alkotói, és leteszik az asztalra minden fantasyk legostobább, legunalmasabb, legsemmitmondóbb 53 percét, amiben jó, ha 3 percnyi érdemi esemény történik.

Az egyetlen karakter, akinek a helyébe tudja képzelni magát a néző, az az a sivatagi gyík, aminek Ciri kifosztja a fészkét, hogy aztán a sziklához csapkodja és nyersen harapja ki a zsigereit a hasüregéből.

A helyszínek legalább végig szépek. Feltehetőleg. Mert arra azért ügyeltek, hogy amikor valami jól nézne ki, az a legutolsó epizódban is ködbe vagy füstbe burkolózzon. A párbeszédeket meg mintha egy középiskolai színjátszókörnek írta volna a beugrós tesitanár. Henry Cavill szinte biztosan azután mondott fel, hogy elolvasta.

Kökörcsint idézve: ez az egész így „olyan, mint egy teleszart zokni”

és bocs, mert ezzel még az utolsó 3 epizód egyetlen poénját is lelőttem. Az EDDIG leírt 292 szó pedig éppen 292 szóval több annál, amit a Vaják 3. évadjáról, különösen az utolsó 3 részről ejteni érdemes. Remélem spóroltam neked pár órát, amit csak hasznosabban tölthetsz annál, hogy megnézed a sorozat végét!

Fontos: az utolsó 20 percben azért még megcsinálják az évtized filmes kocsmai bunyóját és akad egy-két egész menő kardozós jelenet is. Kár, hogy előtte 130 másik percet meg kell nézni a záró epizódokból. Na és a kielégítő, méltó, vagy egyáltalán LÉTEZŐ lezárás Henry Cavillnek? Az hol marad? Igazából jobb is így, legalább nem kell bánatosan visszanéznie az egészre. Meg nekünk se.

Ez az egész szemétkupac persze nem előzmény nélküli:

Miért utálják ennyire a nézők a The Witcher 3. évadát?

×