Egy régi, de mára már klasszikussá vált videóval zárjuk a pénteket, aminek kiderül, hogy hogyan esznek az igazi gamerek, akik már a karakterükké váltak.

2023.08.11. – Akik rendszeres olvasói a Leet.hu magazinnak, jól tudják, hogy rengeteget foglalkoztunk már a táplálkozással. Játékosként ugyanis különösen fontos, hogy a gamerek mit, hogyan és mennyit esznek. Ma azonban nem csak a helyes táplálkozásról lesz szó, hanem egy vicces videó a téma, ami kiparodizálja a gamereket.

Az ominózus videót egyébként nem éppen ma, hanem 9 évvel ezelőtt készítette az Mr.TVCow Youtube csatorna, akik korábban több hasonló videót készítettek. Mondhatni a gamereket kifigurázó videójuk az egyik legsikeresebb. Miközben maga a csatorna 1,96 millió feliratkozóval rendelkezik, ezt a videót már 10 millióan látták.

Miért?

Mert elővesz pár játékot és bemutatja, hogy az azt játszó gamerek, akiket a játék már teljesen beszippantott, hogyan esznek. Így láthatjuk a Skyrim, az Assassin’s Creed, a Minecraft, a Portal, a Thief, a DayZ, a Max Payne, a Biosock Infinite és a Hitman karaktereit enni. Természetesen mindegyikük sajátos módot talált a táplálkozásra.

Mit egyenek a gamerek?

Hogy a poénon túl egy kicsit komolyabban is beszéljünk a gamer táplálkozásról, íme néhány tanács azoknak, akik vigyázni akarnak magukra a gép és a konzol előtt.

A gamerek talán abban specifikusak, hogy mivel inkább a játékot tartják fontosabbnak, kevés időt és energiát fektetnek az egészséges ételek elkészítésébe. Sokkal inkább feldolgozott kész ételt esznek, mert azokat könnyebb elfogyasztani játék közben. A ilyen ételek azonban hosszútávon egészségtelenek. Egy idő után nem töltik el az embert és mindig többet és többet kell fogyasztani belőlük, így egyre inkább túlesszük magunkat. Az ilyen ételek elhagyása az első lépés lehet az úton.

Gyümölcsök

A játék közbeni koncentrációhoz természetesen szüksége van a gamerek szervezetének elegendő cukorra. Régóta ismeretes, hogy a cukor fokozza a teljesítményt, nem véletlen az sem, hogy az energiaitalok alapja is a cukor. A természetes gyümölcscukor viszont minden bizonnyal egészségesebb, arról nem is beszélve, hogy a vitaminbevitelt is biztosítjuk. Ráadásul egyes gyümölcsök elegendő folyadékot is tartalmaznak. A dinnye például a vízháztartást is segíti, ha esetleg elfelejtünk eleget inni. A nyers gyümölcsök mellett hasonló eredményt érünk el, ha készítünk belőlük egy jó smoothiet.

Sushi

A sushi azért lehet jó, hogy mert méretét tekintve egy-egy falat, könnyen fogyasztható és friss. Emiatt sokkal egészségesebb a gamerek számára, mint egy pizzaszelet. A halaknak egyébként is gazdag a tápanyagtartalmuk, többek között omega 3 szírsavakat tartalmaznak, melyek segítik az optimális test-és agyfunkciókat.

Leves

A leves az étkezés legfontosabb része. A leves azoknak ajánlott igazán, akik igen komolyan veszik a játékot, hiszen nagyban segítheti a koordinációt. A jó húslevesben elég tápanyag van és nagyon jót tesz folyadékbevitel szempontjából.

Friss zöldség

Ahogy a friss gyümölcs, úgy a friss zöldség is sokat segíthet az egészségmegőrzésben. Akár nyersen, akár főzve, párolva.

Szemegészség

A gamerek számára az egyik legfontosabb a szem egészségének megőrzése, nem árt tehát néhány étel fogyasztásán elgondolkodni. Tudósok szerint az alábbi ételek olyan vitaminokat és tápanyagokat tartalmaznak, melyek segítik a szem egészségének megőrzését:

  • Halak
  • Diófélék
  • Magok
  • Citrusfélék
  • Leveles zöldségek (spenót, káposzta stb)
  • Répa
  • Édesburgonya
  • Húsok (a cinktartalom miatt)
  • Tojás (vitamins C and E, and zinc)
  • Víz

Reméljük, hogy te is egészségesen eszel játék közben!

Ezt láttad?

Nagyon keményen tiltják a játékidőt a kínaiak – Itt az eredménye?

×