Nem igazán kedvelik a Modern Warfare 2-t errefelé. Legalábbis a Steamen.

2023.08.07. – A Call of Duty sorozat kétségkívül a legnépszerűbb és legjövedelmezőbb videojáték az egész világon, annak ellenére is, hogy persze nem minden egyes rész nyerte el a játékosok tetszését. Nem sokkal a Vanguard sikertelensége után most egy annál is újabb címről derült ki, hogy a játékosok nem igazán kedvelik. A sorozat legújabb része, a 2019-es Modern Warfare reboot folytatása, a 2022-ben megjelent Modern Warfare 2, amit a kritikusok egyébként jól fogadtak, szép lassan elég rossz értékeléseket kapott.

A Modern Warfare 2 értékelése a Steamen most hivatalosan is „többnyire negatív”.

De miért elégedetlenek a Modern Warfare 2 játékosai?

Ennek több oka is lehet, de úgy tűnik, hogy a játék rossz értékelései nem is feltétlenül a single-player vagy multiplayer játéknak szólnak, hanem a mellette ingyenesen elérhető Warzone 2-nek. Annak ellenére, hogy az Activision hatalmas erőket mozgósít a csalók visszaszorítására, ez egy állandó probléma, ami sok játékost elrettent attól, hogy elindítsák a címet.

A rajongók persze amiatt is frusztráltak, hogy az MW2 multiplayerben egyre több a visszás operátor-csomag. Nem csak a magas ár a gond, hanem sok esetben a pay-to-win jelleg, vagyis előnyökre tesz szert, aki fizet érte.

A játékosok egyik másik sérelme a Call of Duty: Modern Warfare II Steam-oldalával kapcsolatos. Ha a Google keresőben rákeresel a „Call of Duty: Modern Warfare II Steam” kifejezésre, akkor elsőként nem az MW2 Steam oldala jön be, hanem egy általános Call of Duty hub. A közösség szerint az Activision ezzel szeretné elrejteni az emberek elől a negatív értékeléseket. Ha ez így van, akkor nem jött össze, ugyanis már ez a hub is „vegyes” értékelésen áll.

Ha elolvasgatjuk a kommenteket, kiderül hogy a legtöbben pont emiatt vannak kiakadva. Vagyis azért, mert az Activision ahelyett, hogy kijavítaná a játék hibáit, inkább új Call of Duty Steam oldallal próbálja elrejteni a rossz értékeléseket. Úgy tűnik, hogy ezzel a döntéssel csak egyre jobban bosszantják a játékosokat.

Azt még nem tudni, hogy az Activision hogyan reagál majd a negatív értékeléshullámra.

Ezt láttad?

Kibővült a továbbfejlesztett 1080p a Youtube-on, de annyira ne örülj!

 

×