A negyedik mechanizmus is életbe lépett.

A Warzone fejlesztői legutóbb a Season 3 során tuningolták a COD játékok RICOCHET névre hallgató védelmét. A legfontosabb, hogy a klasszikus csalások mellett már a Cronus és hasonló külsős eszközöket is képes kiszűrni a rendszer. Áprilisban aztán további szívatásokkal tették színesebbé a játékot:

  • Cloaking – Elrejtik a csalás nélkül harcoló, legit játékosokat a csalók elől
  • Disarm – A fejlesztők kiveszik a csalók kezéből a fegyvereket, így a legkeményebb aimbot birtokában sem tudnak már tovább lőni
  • Damage Shield – A csalás nélküli játékosokat hiába lövik a csalók, egyszerűen nem sebeznek majd a lövedékek

 

Úgy tűnik, hogy érkezett egy negyedik is – Így működik a Hallucinations!

Hallucinations nevet viselő, csaliként használt karakterek érkeztek a szerverekre. A hallucinációk úgy néznek ki, úgy mozognak, és úgy lépnek kapcsolatba a világgal, mint a valódi játékosok. Nem mesterséges intelligenciát használnak, hanem a meccs aktív felhasználóinak klónjai, melyeknek mozgását utánozza, hogy a csaló azt higgye, hogy a látott karakter egy valódi játékos. A fenti képen egy valódi játékost és egy hallucinációt láthatunk. A játékban a csalók számára lehetetlen első pillantásra megállapítani, hogy melyikük a valódi. A detektálás ennek köszönhetően még jobb lehet, hiszen csak a csalók látják ezeket a karaktereket, így pillanatok alatt repülhetnek is a szerverről. Kell ennél több?

Itt a Lockdown is – Ezekkel a Call of Duty módokkal játszunk egy hétig

 

×