Több órányi játékmenet szivárgott ki a mobilos Assassin’s Creedből, ami meglepően látványos és tartalmas játéknak ígérkezik.

2023.08.04. – A Ubisoft a legtöbb mára live service modellre ültetett sorozatát próbálja mindenre is kiterjeszteni, remélve, hogy más platformokon könnyebben átmegy majd a mikrotranzakciós modell. Gondolok itt elsősorban a The Divisionre és az Assassin’s Creedre, melyek hamarosan mobilokra is ellátogatnak.

A franciák amúgy egészen hangulatos posztapokaliptikus világban játszódó looter shooterének ígéretes iOS-es és androidos etapjáról már elég sokat tudni, hiszen abból több ízben láthattunk mélyreható játékmenetet, míg a Mirage-on túli Assassin’s Creedekből még nem sok mindent mutattak. Pedig, ha minden igaz, akkor nem egy, és nem kettő felvonással készülnek – köztük is a Black Flag remake-jével, illetve a már belengetett és idei évre várt mobilos Jade-val.

Az időszámításunk előtt 215-ben Kínában játszódó mobiltörténet a Ubisoft szerint egy teljes értékű része lesz a szériának, és mind játékmenetében, mind történetében és terjedelmében, mind pedig grafikában hozni fogja a megszokott színvonalat. Hogy ez pontosan mit is jelent, arra majd a Jade egyelőre ismeretlen megjelenésekor fogunk tudni választ adni, amihez nagyon úgy tűnik, hogy már igen közel járhatunk.

Legalábbis a napokban váratlan hirtelenséggel kiszivárgott zárt bétatesztről készült több órás játékmenet felvételek alapján erre a következtetésre juthatunk. A Codename Jade fejlesztési címen alakuló AC ugyanis meglehetősen kiforrottnak tűnik, sőt, mobiljátékhoz képest megdöbbentően látványos, már-már nagykonzolos hatást kelt (pont, mit a The Division: Resurgence) – még annak ellenére is, hogy a videókon rendre ott éktelenkednek az érintőképernyőre kipakolt virtuális gombok.

Az egyik, 3 és fél órás felvétellel az Assassin’s Creed Series nevű csatorna szolgált, amiben szinte az összes lényeges aspektus bemutatásra kerül. Ilyen például az újkori részekből átörökített harc, a nyílt világú felfedezés, az NPC-kkel való interakció, vagy a korai etapokat idéző lopakodás, a mászás/parkour, na meg a Call of Duty Mobile, PUBG Mobile-ból ellesett live service megoldásokon is elszörnyülködhetünk.

Ezzel kapcsolatban valószínűleg sok kritika fogja még érni a ház elejét, hiszen ha nem videóhamisítás áldozatai lettünk, akkor bizony jól láthattuk, hogy a szezonálisan megvásárolható tartalmakon túl, napi-heti bejelentkezésekért járó jutalmak, játékbeli valuta, úgy pedig mindenféle megvásárolható szir-szar is lesz a Jade-ban. Élek a gyanúval, hogy a Jade létezésének egyetlen célja valójában ez, ugyanakkor a béta-játékmenet alapján joggal reménykedhetünk a fejlesztőkben, akik láthatólag apait-anyait beleadnak, hogy egy értékelhető, valóban kiemelkedő mobilos játék szülessen.

A teljes 3 óra 33 perces gameplay-be érdemes lehet belepörgetni, míg a Ubisoft jogi osztálya le nem veteti a YouTube-bal:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Olyan történt a MAGYAR Twitchen júliusban, amire még sosem volt példa

×