Ujjakat keresztbe, mert úgy hírlik, hogy teljesen az alapjaitól felújítják minden idők egyik legjobb Assassin’s Creed etapját.

2023.07.04. – Bár a francia Ubisoft igen nagy anyagi kalamajkában van épp, ennek hatására több készülő játékukat is elkaszálták, aminek pedig az elbocsátott fejlesztők itták meg a levét, mégis, a kiadó próbál mindent is megtenni annak érdekében, hogy kikecmeregjen a válságból.

Jelenleg a legjobban pörgő címeikre hasaltak rá, így hamarosan újabb The Division-játékok érkeznek (nevezetesen kettő ingyenes: a The Resurgence és a Heartland), de hosszú idő után feltámad a Prince of Persia is, méghozzá olyan új IP-k mellett, mint a Star Wars: Outlaws és az Avatar: Frontiers of Pandora. Na meg ott van a Ubisoft jelenlegi legnagyobb brandje, az Assassin’s Creed is, aminek a világát irdatlan mennyiségű új játékkal tervezik még hatalmasabbra duzzasztani.

A pletykák szerint ugyanis összesen 11 új AC készül a franciák boszorkánykonyháján, melyek még csak egy részét jelentették be. Ezek között ott van az októberben megjelenő Mirage, a kizárólag VR-platformokra érkező Nexus, a Codename Hexe, a Codename Red, és a Codename Jade, melyeket egy korábbi eseményen lepleztek le. Az Insider Gaming azonban még hat másik, egyelőre még tervezőasztalon lévő projekt létezéséről is tud, melyek között egynek kifejezetten örülni fognak a rajongók.

A bejelentetlen AC-k közül három – a Codename Invictus, a Raid és az Echoes állítólag multiplayer játék lehet, már javában beszélnek a Nexus 2-ről, illetve van két teljesen egyjátékos móka is, a prototípusként létező Codename Nebula, és – most figyelj:

a valaha készült egyik legjobb Assassin’s Creed, a 2013-as Black Flag remake-je.

 

A remake létezését a Kotaku is megerősítette, a portál szerint pedig a Ubisoft Singapure csapata vezeti a munkálatokat, akik korábban az AC III és a Black Flag hajós ütközeteiért feleltek, most pedig a kínosan sokat elhalasztott Skull and Bones kalózos játékot hegesztik – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Üröm az örömben, hogy a fejlesztés még csak a legkorábbi szakaszban tart, ami azt jelenti, hogy valószínűleg még évekre lehetünk a megjelenésétől – vagy akár a hivatalos bejelentésétől.

Az Assassin’s Creed IV: Black Flag teljesen megújult visszatérésének valószínűleg játékosok milliói örülnének, hiszen a legendás Ezio-saga után ezt tartják az egyik legjobbnak az egész sorozatban. Ennek oka talán, hogy a Ubisoft montreali fejlesztői alaposan megújították a receptet, és a hangsúlyt a korábbi ugrabugra helyett a felfedezésre, a kalózkodásra, és a templomos-asszaszin szkanderozás helyett a személyes szálra helyezték át. Bár a játék már a 10. évét tapossa, máig remek szórakozást nyújt, bár grafikailag itt-ott (főleg a karakterek) valóban megkopott egy kicsit.

Ennél többet sajnos nem tudni a projektről, de mivel a szingapúri szakik jelenleg a Skull & Bones kalapálásával vannak elfoglalva, annak bizonytalan megjelenéséig nagy eséllyel nem fognak komolyabb figyelmet fordítani a Black Flag remake-re.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vissza az alapokhoz – Izgalmas játékmeneten az Assassin’s Creed: Mirage

×