Újfent fantasztikus játékcsodákra rabolhatunk rá a különböző PC-s boltokban – méghozzá ingyen és bérmentve.

2023.07.18. – Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 39 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Severed Steel – egy iszonyú pörgős, John Wicket is szégyenben hagyó látványos akciójáték.
  • Homeworld: Remastered Collection – minden idők egyik legjobb űrstratégiájának felújított, gyűjteményes kiadása.

A két játékot augusztus 3-ig lehet ingyenesen igényelni, azután ERRE A két alkotásra lehet majd teljesen ingyen lecsapni.

STEAM

  • Legend of Edda: Pegasus – egy görög mitologikus mmorpg, amiben az istenek és a titánok oldalán kalandozhatunk egy egészen színes-szagos világban. Többedmagunkkal is belevághatunk a kalandokba, ha pedig elég prók vagyunk, akkor más játékosok ellen is tesztelhetjük az isteni képességeinket.
  • Sefirot Shards – egy gyűjtögetős kártyajáték-alapú körökre-osztott taktikai RPG, amiben a legfőbb feladatunk rommá verni az ellenfelek pakliját. Na meg felfedezni Sefirot sötét, de magával ragadó fantasy világát.
  • Eternal Return – egy meglepően újszerű és egyedi battle royale, ami a legsikeresebb címekkel ellentétben tényleg nagyon sok újítást hoz a műfajba. A játék eddig korai hozzáférésben volt elérhető, július 20-án viszont megkapta végre az 1.0-ás verziószámot. Itt viszont még nincs megállj, az Eternal Return jó kompetitív multis címként folyamatosan új tartalmakkal fog bővülni.
  • ASURA – egy anime-szerű 2D pixelgrafikás mmo, amit a Debuz fejlesztői több mint 15 éven keresztül fejlesztettek – és fejlesztenek tovább. Bár még mindig korai hozzáférésű, de már így is irgalmatlanul sok tartalom akad benne, amit PC-n és mobilon egyaránt (akár ugrálva a platformok között) felfedezhetünk.
  • Kebab Simulator: Prologue – pontosan az, aminek a címe alapján hangzik. Egy kebabozót kell felfuttatnunk a főzéstől kezdve az összes kulimunkával együtt. Takarítás, tatarozás, berendezés, na meg az egész menedzselése a mi vállunkat nyomja.
  • Space Expedition – egy egyszerűnek tűnő, valójában viszont egyáltalán nem könnyű platformer kalandjáték, amiben egy remekül megrajzolt művészi sci-fi világban kell félelmet nem ismerve felfedeznünk mindent, amit csak tudunk. De érdemes vigyázni, mert az űr mélye sosem látott veszélyeket rejteget.
  • Dreamkeeper – egy könnyed, de kifejezetten kellemes külcsínnel bíró shoot’em up, amiben egy pillecukorhőssel kell őriznünk egy Ava nevű lány álmát a rémálmoktól. A dolgunk viszont egyáltalán nem könnyű, hiszen az új képességeink birtokában hiába leszünk egyre erősebbek, a lidércnyomások is egyre komolyabb erőkkel ostromolják az álmodót.

Néhány kiemelkedő cím az elmúlt hetek ingyenes Steam játékai közül:

  • Try Again – egy iszonyat gyors tempójú parkour-elemekre épülő platformer. A látványvilágot az Inside-tól örökölte, míg a játékmenete inkább a Prince of Persia modern verzióit idézi.
  • Born to Rise – egy meglehetősen látványos és szórakoztató akció-kaland-platformer, amiben egy rég elfeledett alvilági város romjait kell felfedeznünk.
  • Bongus Bright-eye & The Great Axe-stravaganza – egy vicces-parodisztikus point & click kalandjáték, megannyi idióta helyzetkomikummal, utalással, kikacsintással és iszonyat nagy nevetésekkel.
  • Spiritle – egy 4 játékosra készített körökre osztott stratégiai társasjáték, amiben hosszú-hosszú órákra el lehet veszni. Egy tökéletes digitális társas a baráti társaságnak, amit elég sokféleképp lehet játszani, a cél viszont mindig a Világfa meghódítása lesz.
  • Abathor – Atlantis Landing – egy atomretro akció-kaland, amiben három haverral kiegészülve élhetjük újra a 80-as évek He-Mannel átitatott hangulatát.
  • The Purge Dilemma – ez a játék egy elég érdekes társadalmi kísérlet is lehetne, amiben a játékosoknak azt kell kitalálniuk, hogy a többiek közül ki lehet a beépített ügynök. Nem, egyáltalán nem olyan, mint az Among Us, sőt, a játékmenet itt a paranoid hatáskeltés köré lett kialakítva. Superfun!
  • Catass – egy ZSENIÁLIS és hihetetlenül valósághű (haha) macskaszimulátor, amiben a legfőbb célunk bebizonyítani az uuuncsi gazdinak a felsőbbrendűségünket.
  • Moose Lost in the Woods – egy svéd erdőségekben játszódó végtelenül aranyos 3D-platformer, amiben mindenféle finomságot kell összegyűjtenünk a hátizsákunkba. Kisgyerekeknek abszolút tökéletes nyári kikapcsolódás lehet, ami a szülőknek egyetlen forintjába sem kerül.
  • Snoody: One of the Ayrie – az aranyos és vibráló grafika ne tévesszen meg senkit: ez a játék egy igen mély és változatos roguelike. A feladatunk, hogy mindenféle bolygót felfedezzünk, újabb varázslatokat tanuljunk ki, illetve összegyűjtsünk mindenféle lootot és kristályt, amit csak tudunk. A játék egyébként a GameDev Experience Stables projekt részeként jött létre, amiben teljesen kezdő fejlesztő aspiránsok vehettek részt, hogy ezzel is közelebb kerüljenek a játékfejlesztésben való elhelyezkedéshez.
  • ANYU – egy ultrahangulatos narratív kalandjáték, amiben egy posztapokaliptikus fagyos világot kell felfedeznünk. Az utunk során egy csomó érdekes feladványt kell megoldanunk a környezet és a mozgásunk összehangolásával, ami egész érdekes tud lenni, mikor hősünk rogyásig van rakva mindenféle cuccal. Az egyedi, animációs filmeket idéző grafika külön megér egy misét, úgy pedig pláne, hogy mindezt a DigiPen Institute of Technology diákjai hozták össze.
  • Edemn – ha anno imádtad a Quake 3-at, és olyan sokat nyomtad a Quake Championst, amit szégyellnél bevallani, akkor az Edemn a TE játékod. A minden porcikájából retro hangulatot árasztó multiplayer shooter tagadhatatlanul sokat kölcsönzött a nagy elődből, és mivel tényleg király érzés lövöldözni benne, ez mindenképp bókként értendő. Krumpli PC-n is simán elfut, szóval ha hiányolod a régi szép időket, akkor uzsgyi a lobby-ba!
  • Debug Quest – ez a játék valami – most figyelj: FERGETEGES. Az egész egy botrányosan bugos állapotban megjelent játékról szól, és a kis hősünkkel a mi feladatunk, hogy kijavítsuk a fejlesztők botlásait.
  • Ashes to Ashes – egy alternatív vadnyugaton játszódó akció-kalandjáték, amiben egy szitává lőtt fegyverforgatót alakítunk, aki a sírjából előmászva elszánt bosszúhadjáratba kezd a Red Wake banda ellen. A vadászatunk során nyilván rengeteg ellenfélbe fogunk botlani, de szerencsére természetfeletti tulajdonságainkkal a fegyverünket is felturbózhatunk.
  • BlasterBeat – na ez az a játék, amit mindenkinek érdemes lehet kipróbálni! Na nem azért, mert amúgy egy díjnyertes alkotás, hanem mert tényleg nagyon egyedi és szórakoztató. A BlasterBeat alapvetően egy „tipikus” multiplayer shooter, amiben a játékosok össze-vissza rohangászva mindenféle fegyverrel lövöldöznek egymásra. Itt viszont mindez zenére történik, így az egész olyan, mintha fegyverekkel táncolnánk. Kicsit, mint a Metal: Hellsinger, csak az egész koncepció a többjátékos játékmenetre lett felhúzva. Viszont érdemes lesz tényleg figyelni a zenét, mert annak változása a lövöldözés ütemére is hatással van.
  • Veiled Experts – ez egy olyan újragondolt „search & destroy” játékmódra épülő kompetitív multiplayer cím, amiben teljesen leszámolnak a camperekkel. A látvány nagyon megkapó, az akció pedig maximális fordulatszámon pörög, szóval aki él-hal az akciójátékokért, annak érdemes tennie vele egy próbát.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

OPERA GX

  • Just Hit the Button – A Just Hit The Button a világ legegyszerűbb játéka. Mindössze annyit kell tenned, hogy megnyomod a gombot. Ez elég egyszerű, igaz?… Ugye?
  • Archeogem – néhol kicsit Indiana Jones-t idéző precíziós pixelplatformer, amiben mindenféle kincseket kell ügyesen összegyűjtenünk.

INDIEGALA

  • The Oil Blue – egy nem túl távoli jövőben játszódó olajfúrótorony felfedezős és menedzselős meglehetősen érdekes és mély mondanivalóval bíró kalandjáték, amit a 2010-es évek elején beválogattak minden idők legjobb indie alkotásai közé is.
  • Mountain Taxi Driver – egy végtelenül egyszerű, és meglehetősen randa „szimulátorszerű” fun game, amiben egy hegyi taxit kell mindenféle veszélyes terepen elnavigálnunk.
  • Dead Drop – egy eszementül szórakoztató kétfős partijáték, amiben az egyik játékosnak a lehető leghatékonyabban el kell vegyülnie az NPC-k között, míg a másiknak meg kell őt találnia a sokaságban.

ITCH.IO

  • Tail & Traits – egy végtelenül aranyos felfedezős, rejtvényfejtős kalandjáték, amiben egy háromfejű gyíknak kell gondját viselnünk.
  • Packing – egy picit hasonló történetvezetéssel operáló puzzle, mint amilyen az Unpacking, annyi különbséggel, hogy itt nem ki, hanem be kell pakolnunk a tatyóba.
  • You’re the OS – egy vicces logikai kaland, amiben mi magunk alakítunk egy számítógépes operációs rendszert. Vajon gyorsabbak leszünk a Windows 10-nél a feladatok elvégzésében?
  • Verticar – egy oldalnézetes platformer, amiben egy autóval kell háztetőkön parkouröznünk.
  • Drift or Die – egy irtó stílusos autós ügyességi játék, amiben hegyről lefelé driftelve kell minél tovább túlélni.
  • Neo Sea – egy érdekes és tanulságos utazást bemutató 3D platformer, amiben egy üveggömbbe zárt növényt kell átmenekítenünk egy hatalmas sivatagon.
  • Home Alone – nem a Reszkessetek betörők játékadaptációjáról van szó, hanem egy mindösszesen 10 perces meglehetősen remek grafikával megáldott horrorélményről, ami után gatya-bugyi nem marad szárazon.
  • Solar Oasis – egy kifejezetten összetett és szép hexa-városépítős stratégia, amiben egy sivatagi települést kell valahogyan felvirágoztatnunk.
  • Imbroglio – egy csodaszép, több világon átívelő okos puzzle, amiben 40 rejtvényt kell ésszel és kreativitással megoldani.

Mindezek mellett nem szabad szó nélkül elmenni az Amazon Prime augusztusi ajándékai mellett sem, melyek között ezúttal is fantasztikus címeket találunk:

Akciófigyelő | 8 őrült király játékot ad INGYEN az Amazon

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 annyira sz@r és félelmetesen gagyi horrorfilm, hogy az már jó

×