Az Epic Games Store egy teljes hétig 3 (vagy inkább 5?) igazán fantasztikus játékot ad minden egyes játékosnak, aki akár véletlenül is feléjük téved.

2023.07.27. – A Homeworld minden idők legjobb sci-fi űrstratégiája. Pont. Ez nem vita tárgya, szóval hiába írnád be az Imerium Galactica, a Haegemonia, vagy a StarCraft betűit dühösen-vadul a kommentekbe, nem lesz igazad. Jó, lehet, hogy ezt csak azért mondom, mert személyesen jobban kötődök a Relic Entertainment legelső játékához, ami nem mellesleg 1999-ben korát meghazudtoló látványvilággal és játékmenettel formálta át az űr-RTS műfaját, hogy aztán elnyerje a legkiemelkedőbb játékoknak járó díjakat és elismeréseket.

A játéktörténelmi jelentőségű stratégiát aztán 2015-ben támasztotta fel a Gearbox, aminek szintén nagy rajongókból álló csapata az alapjaitól újította meg és fel a hőskori leletet. Bár még az eredeti is abszolút élvezhetően fest, azért már látható nyomot hagyott rajta az idő vasfoga, amit akkor veszünk észre igazán, ha mellé rakjuk a Remastered Collectiont. A Gearbox ugyanis tényleg mindent átdolgozott, leváltotta a játékmotort, itt-ott belenyúlt a játékmenetbe, feljavította a hangokat, de a leglátványosabb fejlődést a grafikában érhetjük tetten, ami 24 év után is lehengerlő tud lenni.

Ugyanakkor a Homeworld: Remastered Collection a legendás első rész mellett a szintén fantasztikus 2003-as második felvonást is tartalmazza, ugyancsak feljavított formában. Sőt, a hozzám hasonló dinoszauruszoknak is tartogat kellemes meglepetéseket a csomag, amiben a kultjátékok eredeti verzióival idézhetjük fel a gyerekkorunk legönfeledtebb pillanatait.

A hosszúra nyúlt felvezető után jöhet is a lényeg: az összesen 4 játékot tartalmazó Homeworld: Remastered Collection most teljesen ingyenes az Epic Games Store jóvoltából.

 

De nem csak ezzel készült a hetente a Steam riválisán portyázó-potyázó játékosoknak. A sci-fi legenda mellett még a Severed Steel című eszeveszett tempójú, páratlanul fluid akciójátékra is rárabolhatunk, amiben John Wicket is szégyenben hagyó manőverekkel és pisztolytrükkökkel lőhetjük halomra az életünkre törő rosszarcokat. Ha viszont úgy érezzük, hogy az előre generált pályák már nem szolgálnak kihívással, akkor bevethetjük magunkat más játékosok által összerakott golyózáporba, vagy akár mi magunk is készíthetünk saját pályákat.

Az Epic Games ajándékait tehát most tényleg fokozottan érdemes behúzni, amire mához képest egy hét áll rendelkezésre, mikor aztán augusztus 3-án valami új ingyenes cím érkezik.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

 

 

×