A Sony egy gigantikus frissítéssel tuningolja még tovább a PlayStation 5 funkcióit.

2023.07.31. – Az Xbox gigantikus átalakulása után a Sony is idejét látta belenyúlni picit a PlayStation ökoszisztémába, így a soron következő frissítéssel hatalmas újdonságokkal örvendezteti meg az immáron 40 milliósra duzzadt játékostáborát. Üröm az örömben, hogy az alább felsorolt új funkciókat egyelőre csak a kiválasztott bétatesztelők élvezhetik, mindenki más pedig majd valamikor ez előttünk álló néhány hónapban – de még idén – fogja megkapni.

Az egyik leghasznosabb újítás a támogatott M.2 SSD-k méretének duplázása lesz, azaz hamarosan már nem csak maximum 4 TB-os, hanem 8 TB-os kapacitással rendelkező tárhelyet is beoperálhatunk a konzol borítása alá. Egy másik remek újdonságra sokan már régóta vágynak: végre el fogjuk tudni némítani a PS5 ki- és bekapcsolásával járó pittyegő hangjelzést, így egészen biztosan nem fogja senki észrevenni, ha az éjszaka közepén még lenyomunk pár órát a Spider-Man 2-ben.

De ezek mellett

  • egy második DualSense-et is használhatunk amolyan segédkontrollerként, ami pont úgy fog funkcionálni, mint az elsődleges irányító. Ezzel a funkcióval segíthetünk például a gyereknek játék közben egy-egy számára nehezebb résznél anélkül, hogy ki kellene venni a kezéből a kontrollert.
  • a menükben is bekapcsolhatjuk a haptikus visszajelzést, amivel a gyengébben látó, sérült játékosok könnyebben fognak tudni navigálni a rendszerben.
  • végre valahára cím alapján keresgélhetünk játékok után a könyvtárunkban.
  • mostantól a Dolby Atmos-kompatibilis HDMI-eszközöket (soundbar, házimozi, TV) használó játékosok is megkapják a Tempest 3D AudioTech által támogatott 3D hanghatásokat.
  • úgy hívhatunk meg másokat egy zárt partiba, hogy hozzá kellene adnunk az illetőt egy meglévő vagy új csoporthoz. Továbbá már komplett csoportoknak is küldhetünk partimeghívókat.
  • a pariban megosztott képernyőknek lesz egy előnézeti képe, amin láthatjuk mit pörget az illető – még mielőtt csatlakoznánk hozzá.
  • a barátlistában a haverok mellett megjelenik egy „csatlakozás” ikon, ha olyan játékkal játszanak, amit kooperatív is tolhatunk.
  • a Game Hub egy csomó hasznos infóval gyarapodik: láthatjuk hány versenyen vettünk részt, azokon milyen helyezéseket értünk el, illetve a következő versenyek időpontját is jelezni fogja.
  • az üzenetekben hamarosan már emojikkal is reagálhatunk.
  • a játéksúgó funkciók is frissülnek: láthatjuk majd a korábban elérhető, a jelenleg aktuális és a közelgő tevékenységeket. Emellett egy játéksegítség kártya kiválasztásakor jobb oldalán megjelennek a teljesíthető célok és a hozzájuk tartozó tippek. Illetve jön egy új Discover Tips is, amivel mindenféle tippek és trükkök között böngészhetünk.

A Sony szerint ez volna minden, azt viszont már most, a béta kezdetén leszögezték, hogy a tesztek alapján több funkción módosíthatnak, finomíthatnak, vagy akár el is vethetnek ezt-azt, ha valami nem működik megfelelően. A tervek szerint viszont nagy vonalakban ezekre a változtatásokra kell számítani a következő hónapokban, amikor egy nagyobb frissítéses csomaggal minden PS5 tulajdonos számára elérhetővé válnak.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezekkel a kiegészítőkkel építheted meg álmaid legvadabb PS5-ét

×