Komoly probléma ütötte fel a fejét az eredeti Modern Warfare 2 körül, aminek nemrég frissítették az online funkcióit. Sajnos a hackerek okozzák a problémát.

2023.07.31. – Nem is olyan rég mi is beszámoltunk néhány örömteli hírről a régi, klasszikus, jól ismert Call of Duty játékok kapcsán. Az Xbox Store-ban hatalmas kedvezmények várták a régi, klasszikus címek rajongóit, miközben a Microsoft és az Activision vissza is lőtte ezek szervereit és megjavította a matchmaking szolgáltatásokat. Sajnos azonban nem felhőtlen a játékosok öröme. Először a csalók lepték el a meccseket, most pedig le is kellett állítani a 2009-es Modern Warfare 2 szervereit,

a hackerek ugyanis rosszindulatú szoftvereket kezdtek el a játékosok gépére telepíteni.

A támadás úgy tűnik nagyon súlyos, az Activision ugyanis kénytelen volt offline állapotba helyezni a szervereket, amíg ki nem vizsgálják a problémáról érkezett bejelentéseket. Bár az Activision nem erősítette meg, hogy mi az az állítólagos „probléma„, a játékosok szerint mindez összefügg a játék Steam fórumán júniusban megosztott bejegyzéssel, amely arra figyelmeztette a játékosokat, hogy futtassanak víruskeresőt, mivel egy trójai vírus terjed egyes CoD lobbikon keresztül.

Úgy tűnik, hogy a kártevő egy olyan programot tartalmaz, ami automatikusan terjed PC-n a lobbikat megosztó játékosok között. Ez több nappal ezelőtt történt, az Activision pedig egyelőre nem adott újabb hír arról, hogy a szervereket mikor aktiválják újra. Az Activision azt sem erősítette még meg, hogy valóban a trójai vírus az oka annak, hogy ideiglenesen offline állapotba tették a szervereket.

Szerencsére a jelenlegi Mondern Warfare 2 és Warzone 2 biztonságban van, ráadásul igen komoly csalóírtás volt a napokban.

Ezt láttad?

Magyar főgonosz a Netflix új anime sorozatában – ekkor érkezik a Castlevania: Nocturne

×