Ezek az Apple cipők, melyek az 1990-es években csak az alkalmazottak számára voltak elérhetőek, most újonnan 50000 dollárért keltek el.

2023.07.29. – Nem semmi, hogy a régi holmik, amik az 1970-es, 80-as, 90-es években hétköznapi, sőt gagyi dolognak számítottak, milyen elképesztően értékesek lehet most. Nemrég például azt történt, hogy a Sotheby’s nevű aukciósház

50 000 dollárért, vagyis több mint 17 millió forintért árverezett el egy pár ritka Apple edzőcipőt.

Ahogy arról a BBC beszámolt, a cipő érdekessége, hogy kizárólag az Apple alkalmazottak számára készítették az 1990-es években, és egyszeri ajándék volt egy konferencián. Korábban ilyet tehát sosem kaphatott meg egyszerű földi halandó. A túlnyomórészt fehér bőr felsőrésszel rendelkező cipő kiemelkedő része a klasszikus szivárványos Apple-logó a nyelven és a cipőfűző mellett – írta a Sotheby’s.

Bár az Omega x Apple cipő teljesen új, a leírás szerint van rajta néhány hiba, többek között némi sárgulás. A cipő saroknál légpárnával rendelkezik, és 41-es méretű, sőt: a dobozban van egy pár piros cipőfűző is.

Milyen érdekes, hogy az idő előrehaladtával az Apple-höz köthető ritka tárgyak értéke az egekbe szökött, számos retró kütyü ma már gyűjtői darab. Volt például egy Pippin nevű videojáték-konzol is, amiért ma már több százezret kell kiperkálni. Így nézett ki:

A közelmúlt egyik legsikeresebb aukciója egyébként egy első kiadású, bontatlan 4 GB-os iPhone volt, ami több mint 190 000 dollárért (több mint 66 millió forintért) kelt el egy amerikai árverésen.

Bár az Apple a kütyüiről híres, a tech-rajongók néha ruhákat és kiegészítőket vehettek a márkától. Volt például egy Apple ruhakollekció, aminek darabjain a szivárványos logó és a Macintosh gép virított: volt póló, pulóver és sapka is. A célja az volt, hogy népszerűsítse az Apple márkát, akkoriban azonban nem aratott nagy sikert, így megszűntették.

Az Apple dolgozók számára egyébként léteztek Apple Park kabátok is, amiket a vállalat kaliforniai központjában a dolgozók számára terveztek.

Ezt láttad?

Gyakorlatilag biztos, hogy ez az újdonság az év horrorja – nem hibázhatsz vele

×