Annyira jó értékeléseket kap, hogy olyat, ebben a műfajban csak szökővente egyszer látni. Idén eddig ez a legjobb ajánlat, ha valami hátborzongatót keresel.

2023.07.29. – Alighanem a 2023-as év legjobb horrorfilmje jelent meg a mozikban ezen a hétvégén, szóval, ha igazán izgalmas és hátborzongató popcorn élményre vágysz, ne keress tovább. A paranormális sokkolás viszonylag lassan ért el a világpremierig: 2022-es, de ausztrál, így egy darabig egyengették az útját, és most már hazánkban is nézhető.

Forrás: A24 Films

A Danny és Michael Philippou rendezte Beszélj hozzám! (Talk to Me) főszereplője az eddig leginkább sorozatokban játszó Sophie Wilde, de láthatjuk benne A gyűrűk ura filmek egyik sztárját, Miranda Ottot is. A sztori középpontjában egy baráti társaság áll, akik felfedezik, hogy hogyan lehet szellemeket idézni egy bebalzsamozott kéz segítségével. Rákapnak a bizarr izgalomra és feszegetik is a határokat, de egyikük (Wilde) túl messzire megy, és véletlenül átjárót nyit a szellemvilág, illetve a mi valóságsíkunk között.

Ritkán látni ilyen erős értékeléseket

Az egész nem tűnik túlságosan eredetinek, vagy érdekfeszítőnek, viszont a film eszméletlenül jól sikerülhetett, ugyanis ennyire jó pontszámokat horrorfilm tényleg csak ritkán produkál a Rotten Tomatoeson. A Talk to Met eddig értékelő 182 kritikus 95 százalékos tetszési mutatót állított be hozzá, és a közönségszavazatok is magasan, 79 százalékon állnak.

A Rotten Tomatoeson eddig ez a 2023-as év legjobban értékelt horrorja,

de szintén jól áll az IMDb-n (7,5) és a Metacritien (76), így nincs okunk kételkedni benne, hogy a sztori és a nyomasztás a nem túl erős felütés ellenére is működik.

Kevin Maher, a The Times kritikusa azt írja: „A film igazi sztárjai a Philippou testvérek, akik olyan szintű kontrollt és filmes műveltséget mutatnak (bőven akadnak Hitchcockra és Friedkinre utaló utalások), ami a kaotikus YouTube munkájukból eddig aligha derült ki”.

Tim Robey, a The Telegraph írója szerint „a film lendületesen ragadja meg a figyelmet, de van egy látomása is: nem a halálos veszélyt találja igazán ijesztőnek, hanem azt, ami odaát vár”.

Noah Berlatasky, a Chicago Reader szerzője pedig úgy véli, hogy „a Talk To Me remek jumpscare-ekkel és azzal a lehetőséggel csalogat, hogy olyan emberekkel lóghatsz együtt, akiket kedvelsz – csak hogy rájöjj: valójában azért érkeztél, hogy a kétségbeesés a füledbe suttogja, elég közel van ahhoz, hogy megérintsd”. Wow…

Előzetest itt mutattunk hozzá:

Ez lenne a legijesztőbb horror előzetes? Előre parázunk a Beszélj hozzámtól

×