Elárvereztek egy gyári csomagolásában megőrzött, első generációs iPhone-t, aminek az ára néhány licitálás után már az egekben volt.

2023.07.18. – Aukción cserélt gazdát egy ritka, első generációs, 4 GB-os iPhone, amit több mint másfél évtizeden át lepecsételve és bontatlanul őrzött a tulajdonosa. A készülékért végül kifizetett összeg alighanem világrekord, hiszen sokszorosa a 10 ezer dolláros (kb. 3,4 millió forintos) nyitó licitnek is, nemhogy az eredeti árnak, ami 2007-ben „csak” 499 dollár (170 ezer forint) volt.

Forrás: AFP

A most kalapács alá került első generációs iPhone-ra alig több mint két hét alatt (június 30 – július 16.) 28 ajánlat érkezett a louisianai LCG Auctions oldalán – állítja a GameRant. A licitálók csaknem meghússzorozták a kikiáltási árat, és a győztes végül nem kevesebb, mint 190 372,80 dollárt fizetett a telefonért!

Alighanem új rekord

Az iPhone-ok első generációja 2007-ben jelent meg, két változatban, 4 GB-os és 8 GB-os kapacitással. A rendelkezésre álló tárhely kis mérete, az AT&T-vel kötött exkluzív szerződés az Egyesült Államokban, valamint a 4 GB-os modell borsos, 499 dolláros nyitóára akkoriban sok felhasználót elriasztott. Hibái ellenére az iPhone-t óriási siker lett és feltette a térképre az Apple-t az akkor még gyerekcipőben járó okostelefon-piacon.

Az első iPhone-ok továbbra is a gyűjtők célpontjai maradtak.

Bár az érdeklődés ma is óriási az első készülékgeneráció iránt, a több mint 190 ezer dollár még ebben a ligában is rekord (a legutóbb eladott iPhone 1-esért ötödennyit fizettek, ugyancsak az LCG Auctions árverésén). Ez alighanem az iPhone egyedi sztorijának köszönhető, hiszen az eladóról kiderült, hogy a korszakalkotó telefon tervezésekor az Apple mérnöki csapatában dolgozott.

Az új rekord ezt a csúcsot adta át a múltnak:

Ez a 15 éves iPhone a világ legdrágább mobilja? Nem hiszed el mennyit adtak érte egy árverésen!

×