Hamarosan már otthon is elbúcsúztathatjuk a Marvel-filmuniverzum legeslegjobb, legeslegmenőbb csapatát.

2023.07.18. – A Galaxis Őrzői harmadik, és egyben az eredeti csapatot búcsúztató felvonása a széria, na meg a Marvel-filmuniverzum egyik legkiemelkedőbb darabja, amiről egész hosszasan ömlengtem a kritikámban is. James Gunn stílusosan dobja a mikrofont az egyre nagyobb kreatív slamaszikába menetelő, egyre ötlettelenebb filmeket gyártó Disney elébe, hogy a nagy konkurencia DC berkeiben vigye tovább az Őrzők szellemiségét, humorát és mélységét.

Mindezt pedig hamarosan azok is megtapasztalhatják, akik valamiért nem jutottak el a moziba májusban, ugyanis az egeres vállalat a 90. nap szinte tűpontos leteltével megejti a streaminges premiert is. Ez azt jelenti, hogy a Galaxis Őrziő: 3. rész alig két hét múlva,

augusztus 2-án végre bekerül a Diseny+ kínálatába.

És tényleg mindenkit csak bátorítanék a megnézésére, főleg azokat, akik az elmúlt évek során a Marveles gyártósorról legördülő történetek teljesen kiábrándítottak a szuperhősös műfajból. Számukra a Galaxis Őrzői 3 nem csak egy fellélegzés, hanem egy tökéletes és érzelmes búcsú lesz mindattól, amit az elmúlt 15 év során annyira megszerettünk.

Fontos azonban, hogy a gyerekeket csak óvatosan ültessük elébe. Kevesen beszélnek róla, de a Galaxis-trilógia záródarabja számos ponton nagyon merészen feszegeti a Disney által kijelölt családbarát határokat a nyers brutalitásával, a vad akcióival, és a különösen és meglepően kendőzetlen erőszakos (több helyütt állatkínzós) jeleneteivel. Sőt, itt-ott olyan káromkodások is elhangzanak, amiket korábban talán még egyetlen Marvel-Disney filmben sem hallhattunk-láthattunk.

Mindezekkel együtt azonban a Galaxisok utolsó közös kalandja egy megindító búcsú, és az egyik legjobb szuperhősös és Marvel-film, ami valaha készült. Mindenképpen érdemes lesz rászánni a 150 percet a Disney+-on is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ashoka a Star Wars megmentője? – Új korszakba lép a messzi-messzi galaxis

×