Áh, a jó öreg scalperek, akik megint fogtak valamit, amit fel lehet vásárolni, hogy aztán brutálisan magas áron adják tovább annak, akinek nem jutott.

2023.07.13. – Bár vannak olyan haszonlesők, akik még mára sem szabadultak meg a hatalmas PS5 készlettől, amit még 2020-ban vásároltak fel, összességében nagyon jól járt az, aki többszörös áron tudta eladni az akkor nehezen megszerezhető Sony konzolokat. A haszonlesőket persze ettől még nem sikerült megszeretni. Ők ugyanis azok, akik kihasználják, hogy valamiből kevés van, így megvesznek mindent, hogy aztán a készlethiány közepette baromi magas áron adják tovább azoknak, akiknek még így is kell. Könnyű üzlet. Legutóbb például a Super Mariós Oreo csomagok jártak így, most pedig úgy tűnik, a Starfield gyűjtői kiadása.

A Starfield Constellation Edition máris brutális áron kapható a scalperektől.

A Starfield Constellation Edition egyébként többek között egy menő Chronomark órát és tokot, egy gyönyörű fém tokot (nincs benne fizikai játék), és egyéb játékbeli extrákat is tartogat. Mindez óriási kincs azok számára, akik már most nagyon várják a játékot. Nos, úgy tűnik azonban, hogy akik nem jutnak hozzá alapáron, azok kénytelen a haszonlesőktől megvenni.

A Constellation Edition egyébként alapáron 300 dollár lenne, ami kb. 101 ezer forint. A scalperek azonban már most 400 és 700 dollár között hirdetik meg őket. Vagyis akár 235 ezret is kérhetnek érte az eBay-en.

Can I complain about how annoyed I am scalpers bought out the Constellation editions everywhere and are now selling them for $400-$700?
by u/eeedg3ydaddies in Starfield

„Sajnos a scalpereknek több e-mail címük és hitelkártyájuk van, hogy a vásárlási limitet megkerüljék. A GameStopnál nem volt limit: amíg volt pro fiókod, addig egy csomót rendelhettél” – írták a Redditen a témára.

„Jelentsétek fel őket az eBay szolgáltatási feltételeinek megszegéséért. Az eBay nem engedélyezi az előrendelt termékek harminc napnál korábbi értékesítését, mint ahogy azok megjelennek. Ezek az eladók eleve megszegik a szabályzatot” – javasolta egy hozzászóló. Úgy tűnik, hogy a gyűjtői kiadás valóban több amerikai boltban elfogyott már.

Egyetlen egy dolgot tehetünk a scalperek ellen. Nem etetjük az oroszlánt, szóval ha teheted, ne vásárolj tőlük semmit. Különben sosem fognak leállni. A Starfield 2023. szeptember 6-án jelenik meg PC-re és Xbox Series X|S-re.

Borítókép: GamingBible

Ezt láttad?

Ritka lehetőség! – Magyarországon videojáték-főszereplőt keresnek, jelentkezz!

 

×