Egészen remek új ingyenes játékokra ugorhatunk rá Steamen, ha győzzük a nyáron szabadidővel.

Megszokhattuk már, hogy ha ingyen játékokról van szó, PC-n, akkor általában az Epic boltja felé kell vennünk az irányt. Az utóbbi időben azonban igen masszív mennyiségű és kifejezetten jó szórakozást nyújtó játékra csaphattunk le teljesen ingyen a Steamen; egy ízben például 94 (!!!) játékot szedtünk össze, melyeket egyetlen peták kifizetése nélkül indíthatunk el – a mai napig.

A lista azóta még tovább bővülget, legutóbb is több mint fél tucat remek ingyenes címet gyűjtöttünk ki, melyek mellé nem sokkal később 6 figyelemre abszolúte érdemes alkotás társult, most pedig 11 újabb remek játékba vethetjük bele magunkat:

  • ANYU – egy ultrahangulatos narratív kalandjáték, amiben egy posztapokaliptikus fagyos világot kell felfedeznünk. Az utunk során egy csomó érdekes feladványt kell megoldanunk a környezet és a mozgásunk összehangolásával, ami egész érdekes tud lenni, mikor hősünk rogyásig van rakva mindenféle cuccal. Az egyedi, animációs filmeket idéző grafika külön megér egy misét, úgy pedig pláne, hogy mindezt a DigiPen Institute of Technology diákjai hozták össze.
  • Edemn – ha anno imádtad a Quake 3-at, és olyan sokat nyomtad a Quake Championst, amit szégyellnél bevallani, akkor az Edemn a TE játékod. A minden porcikájából retro hangulatot árasztó multiplayer shooter tagadhatatlanul sokat kölcsönzött a nagy elődből, és mivel tényleg király érzés lövöldözni benne, ez mindenképp bókként értendő. Krumpli PC-n is simán elfut, szóval ha hiányolod a régi szép időket, akkor uzsgyi a lobby-ba!
  • Undawn (borítóképen) – ha egy játékot szupersztárokkal a borítón próbálnak eladni, az sosem a legjobb jel. Szerencsére a Will Smith-szel berobbanó Undawn teljesen ingyenes, csupán a játékon belüli mikrotranzakciókért kérnek forintot, így sok veszítenivalója nincs a gamernek. A nyílt világú mindenféle rémséggel teli posztapokaliptikus akció-RPG nem találja fel ugyan a spanyol viaszt, azért egyáltalán nem olyan rossz szórakozás. Sőt, amit otthon PC-n abbahagytál, azt úton-útfélen mobilon is folytathatod.
  • Attic Panic – egy roguelike elemekkel feldobott 2-4 játékost egymásnak eresztő top-down shooter, amiben mindenféle lovecrafti természetfeletti lénnyel kell a másik fölébe kerekedni. A koncepció bár elsőre furcsának tűnhet, de hihetetlenül szórakoztatóan működik, és a folyton, meccsről meccsere változó képességek, és a játékstílusok változatossága miatt nehezen is lehet megunni.
  • Debug Quest – ez a játék valami – most figyelj: FERGETEGES. Az egész egy botrányosan bugos állapotban megjelent játékról szól, és a kis hősünkkel a mi feladatunk, hogy kijavítsuk a fejlesztők botlásait.
  • Ashes to Ashes – egy alternatív vadnyugaton játszódó akció-kalandjáték, amiben egy szitává lőtt fegyverforgatót alakítunk, aki a sírjából előmászva elszánt bosszúhadjáratba kezd a Red Wake banda ellen. A vadászatunk során nyilván rengeteg ellenfélbe fogunk botlani, de szerencsére természetfeletti tulajdonságainkkal a fegyverünket is felturbózhatunk.
  • The Pulse of Evil – egy első ránézésre egyszerűnek tűnő felülnézetes 2D-s túlélőhorror, amiben egy bányában kell egyre mélyebbre és mélyebbre ásnunk. Az ölelő sötétség azonban egyre komolyabb és borzalmasabb titkokat is tartogat, ezért nem csak okosan kell nekiindulni a következő és az azutáni kanyarnak, de az sem mindegy, hogy mit – és hogyan viszünk magunkkal.
  • Forced Sacrifice: Hejled – Ez egy hardcore arcade stílusú játék, ami a gyors és ügyességi alapú játékmenetre és a az audiovizuális látványra helyezi a hangsúlyt. Az irányításra nagyon hamar ráérez az ember, de az egyre nehezedő pályák miatt mindig lesz mi újat tanulni.
  • Cat-aclysm – ebben a kifejezetten egyedi és stílusos rejtvényekkel teli ritmusjátékos meghanikával operáló akció-kalandban egy halálosan unatkozó és gazdája miatt végtelenül frusztrált cica úgy dönt, hogy megszökik otthonról és elfoglalja a világot. A gazdi, Vexa viszont úgy dönt, hogy megpróbálja őt előbb jobb belátásra bírni, majd haza csábítani. A rebellis cicához viszont rengeteg harcon és kalandozáson vezet az út.
  • BlasterBeat – na ez az a játék, amit mindenkinek érdemes lehet kipróbálni! Na nem azért, mert amúgy egy díjnyertes alkotás, hanem mert tényleg nagyon egyedi és szórakoztató. A BlasterBeat alapvetően egy „tipikus” multiplayer shooter, amiben a játékosok össze-vissza rohangászva mindenféle fegyverrel lövöldöznek egymásra. Itt viszont mindez zenére történik, így az egész olyan, mintha fegyverekkel táncolnánk. Kicsit, mint a Metal: Hellsinger, csak az egész koncepció a többjátékos játékmenetre lett felhúzva. Viszont érdemes lesz tényleg figyelni a zenét, mert annak változása a lövöldözés ütemére is hatással van.
  • King of Fate – a mély stratégiai játékok szerelmesei hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, a King of Fate ugyanis egy igen kiváló történelmi csatákat felvonultató cím, amiben valós időben vívhatjuk meg a kínai történelem legnevesebb ütközeteit. A játékban több mint 2000 évet utazunk az időben egészen a Hadakozó fejedelemségek koráig, amikor a legnagyobb kínai fejedelemségek egymással ádáz politikai és hadszíntéri csatákat vívtak Kína egyesítéséért – úgy pedig a mindenek fölötti uralkodásért.

Mindezek mellett az Epic Games Store két ajándékáról sem érdemes lemaradni, ahogyan az Amazon Prime Gaming júniusi ingyen játékait közül is ajánlatos csemegézni:

Akciófigyelő | 13 fantasztikus játékot ad AJÁNDÉKBA az Amazon egész júniusban

Ezt is érdemes elolvasnod:

Miért nincsenek kisgyerekek a GTA és a Red Dead játékokban?

 

×