Ezúttal is irtó szórakoztató játékokra vethetjük bele magunkat teljesen ingyen a Steamen.

Mivel az Epic Games Store több mint 15 éves lépéshátrányban van a Steammel szemben, ezért kénytelenek mindenféle mézesmadzagot meglóbálni a játékosok orra előtt, ami az esetek túlnyomó többségében ingyen berámolható játékokat jelent. Az EGS-en így alakult ki az a (szerintem fenntarthatatlan) szokás, miszerint minden hét csütörtökjén délután 5 órakor mindig valami új ingyenesség várja az odatévedőket. Még a potyázókat is.

Ezzel szemben a Steamnek nem kell ilyen eszközökkel élnie, hiszen a 2000-es évek eleje óta a PC-s játékosok szépen hozzájuk szoktak. Persze alkalomadtán elő-előfodul, hogy ingyen is találunk valami finomságot, ezúttal pedig  9 egészen szórakoztató alkotásra ugorhatunk rá:

  • Veiled Experts – ez egy olyan újragondolt „search & destroy” játékmódra épülő kompetitív multiplayer cím, amiben teljesen leszámolnak a camperekkel. A látvány nagyon megkapó, az akció pedig maximális fordulatszámon pörög, szóval aki él-hal az akciójátékokért, annak érdemes tennie vele egy próbát.
  • Gods of Savvarah: Part I – egy egészen pazar kézzel rajzolt és festett látvánnyal megáldott visual novel, ami a klasszikus RPG-k előtt tiszteleg. Temérdek érdekes karakter, epikus harcok, és szerteágazó történet várja a játékost Savvarah világában.
  • Drakensang Online – ha nem bírod ki a Diablo IV megjelenéséig, akkor akár a Drakensang világába is bevetheted magad, ahol szörnyek áradata várja a játékos által bizton elhozott végzetet. A játékmenet egy teljesen tipikus ARPG-t kínál, de a felfedezésre váró világ nagysága és a fejleszthető karakterek mélysége bőven elegendő néhány hónapnyi szórakozáshoz.
  • ISO Racer – a versenyjátékok hőskora előtt mélyen tisztelgő árkád cucc ez, ami pillanatok alatt visszarepít minket a gyerekszoba „meccsbox” sarkába. Haverokkal közösen a legjobb élmény!
  • The Unfallens: Awakening – ahhoz képest, hogy ez a Floatonic Studio első játéka, meglepően jól sikerült. Persze a soulslike játékuk nem tör a Dark Souls és az Elden Ring babérjaira, de a piszok nehéz harcokról ismeretes műfaj rajongói számára mindenképp érdemes lehet ránézni, ha meg akarnak valamiben izzadni.
  • Mutants: Genesis – ez itt kérem egy kártya-alapú taktikai stratégia, amit egyedül kampánymód, vagy akár online másokkal és mások ellen is nyomhatunk. A meglepően mély stratégiai lehetőségek, irtó sokféle kártya és kombináció,  izgalmas harcok miatt egyszerűen megunhatatlan.
  • Torchlight Infinite – megannyi tesztidőszakot követően a nagysikerű Torchlight folytatása végre hivatalosan is megjelent, aminek óriási világába bárki ingyen fejest ugorhat. Új hősök, új cuccok, új képességek, új ellenfelek, de az újdonságok felsorolását holnap reggelig folytathatnám. Bitang élvezetes harcok, irtatlan mennyiségű loot, és végtelenségig kombinálható és alakítható játékstílus. Aki imádja az ARPG-t, annak egyenesen KÖTELEZŐ!
  • illum – egy rövid, de annál sokkal emlékezetesebb logikai puzzle játék, amiben a fények segítségével kell egyre komolyabb feladványokat megoldani. A játékot a Dél-kaliforniai Egyetem hallgatói készítették.
  • Chicken Fight – ha unod a Brawlhallát és a Smash Bros.-t, illetve kiélnéd a kreatív fantáziád, na meg szeretsz jókat mókázni a haverokkal, akkor ezt a cuccot neked találták ki! Persze nyomhatod akár egyedül is, de a Chicken Fight akkor a legkirályabb, amikor saját építésű pályákon gyepáljuk a spanokat az agresszív tyúkokkal.

JA! És le ne maradj az ingyenes Death Strandingről se:

Akciófigyelő: Ingyenes a Death Stranding az Epicen – Csapj le rá most!

 

×