Gaming

Kapkodod a fejed? Nem kell: itt a Summer Game Fest összes nagy bejelentése, röviden

Elképesztő felhozatal volt nagy bejelentésekből az idei Summer Game Festen, és ha le is maradtál a jó részéről (ekkora mennyiségben szinte lehetetlen követni), most pillanatok alatt pótolhatod, az alábbi gyors összefoglalóból. Pontról pontra összeszedtük, amiről feltétlenül tudnod kell az év egyik legfontosabb gaming eseményével kapcsolatban.

Amiről már beszámoltunk:

Ütős trailert kapott az új Fortnite szezon – Bemutatkozott a Battle Pass is

CD Projekt RED: eldőlt a Cyberpunk 2077 folytatásának sorsa

Hirtelen kiszivárgott, mikor jön a Payday 3 – már nem kell sokat várni

Ekkor indul a Marvel’s Spider-Man 2 előrendelése – brutális mennyiségű ajándékkal 

Arcunk leszakad: káprázatos a Witcher 3. évadjának új, hosszú előzetese

Mi történt még?

A Summer Game Fest első fontos bejelentése az új Prince of Persia: The Lost Crown volt – ez az oldalnézetes játék a GameStar szerint leginkább az Assassin’s Creed sorozat Chronicles részeire hajaz és nélkülözi a korábbi game-ek lopakodó küldetéseit. 2024. január 18-án jelenik meg.

 

Előre lehetett tudni, és az ígéret szép szó: érkezett is egy alapos Mortal Kombat 1 játékmenet-előzetes.

 

Sokat a teaseren kívül nem árultak el róla, de kiderült, hogy jön a Path of Exile 2. Bővebb bemutatót július 28-ra ígértek belőle.

 

A Capcom bejelentett egy mutatós kollaborációt az Exoprimal és a Street Fighter 6 karaktereivel. Lehet jól lepörgőrúgni a dinoszauruszokat is.

 

Hopp, egyszercsak megjelent a színpadon a Dead by Daylightról beszélgetni Nicolas Cage, aki megerősítette a korábbi híreszteléseket: igen, játszható karakter lesz a game-ben.

 

Szeptember 20-tól korai hozzáférés nyílik a The Vanishing of Ethan Carter és a Bulletstorm alkotóinak új játékához. A boszorkányvadászos, mindenféle paranormális dögökkel tarkított Witchfire először PC-re érkezik.

 

Augusztustól jön is egy király nagy játék PSVR2-re. Ez a kooperatív Crossfire Sierra Squad lesz. Kapott is egy élőszereplős előzetest:

 

Ugyancsak kooperatív lesz a halálos lényekkel és istenszerű bossokkal telepakolt Remnant II. Párban törhetsz rá a pokoli ellenségekre – július 25-től, PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokon.

 

Pontos megjelenési dátummal még nem kápráztattak el minket, de a SEGA bekészített szépen egy új játékot a kék sünnel: a Sonic Superstars (megszokott, klasszikus játékmenettel) valamikor ősszel érkezik.

 

PlayStation 5-re, 2023 negyedik negyedévében érkezhet meg a Honkai: Star Rail, új karakterekkel kiegészülve.

 

A Summer Game Festen is csigázta a kedélyeket az ügyesen és már-már túl gyakran promózott Lies of P. Most már azt is tudjuk, hogy szeptember 19-én jelenik meg, de a Deluxe Edition vásárlói 72 órával korábban elérhetik a demót, PC-n, valamint PS és Xbox konzolokon.

 

Hát ezmiez? Ígéretes, hogy a Dragon Ball atyja, Akira Toriyama fejleszti. Laposított 3D grafikás, cel-shading stílusban készülő kaland, különleges lényekkel, tankokkal és mechákkal. A címe Sand Land, és egyelőre nem árulták el mikor jelenik meg.

 

A Throne and Liberty egyelőre csak tesztelőket keres (itt tudsz jelentkezni), ami kezd durva lenni, mert nem kevesebb, mint hét éve már megfuttatták egyszer, és visszaküldték újratervezésre. Jó munkához idő kell – reméljük, hogy ennél a különböző lényekké transzformálódós akció-MMO-nál is csupán erről van szó.

 

Ingyenesen kipróbálható lesz a június 19-26-i Steam Next Fest keretében, úgyhogy több a kóstolóból derül majd ki a Warhavenről. Várhatóan ősszel debütál a teljes verzió.

 

Partiállatok előre! A Party Animals szeptember 20-án jelenik meg PC-re és Xboxra. Gumilényekkel verhetjük szét benne egymást, szóval rohadtul várjuk. Tényleg. Mert király buli lesz.

 

Ráfér a foltozás-bővítés-javítás, szóval jó hír, hogy még több új tartalom érkezik a Dying Light 2-höz – legalábbis a Techland állítása szerint.

 

A Crash Team Rumble-t folyamatosan frissülő játéknak ígérik, és már az első szezonja komoly izgalmakat tartogat. Június 20-tól élhetjük át.

 

A Max Payne rajongók kellemes meglepetése volt a szinkronhang Sam Lake megjelenése a színpadon, hogy az Alan Wake II-ről beszéljen. A játékmenet alatt fele-fele arányban irányíthatjuk majd a két fő karaktert. A játékmenet alapján tökös túlélőhorror lesz.

 

A téli hideg elől menekülhetünk majd bele (mert akkor jelenik meg), harmadmagunkkal, kooperatívan (is). Brutálisan ígéretes a Warhammer 40,000: Space Marine 2.

 

A nagy játékok után kaptunk pár remek indie címet is. Te vagy a király a 2024-ben érkező Yes, Your Grace-ben:

 

Lehet még újat mutatni élőhalottas-szörnyes FPS-sel? Ha igen, akkor arra csak John Carpenter rendező lehet képes, a Saber Interactive-val közösen. Ez lesz a John Carpenter’s Toxic Commando, 2024-ben.

 

Új gonosszal érkezik a Baldur’s Gate III. A Gortash nevű karakter az isteni Jason Isaacs (Lucius Malfoy a Harry Potter filmekben) hangján szólal majd meg.

 

Pokémonok gépfegyverekkel. De most nem?? Jópofa buli lesz a Palworld, 2024 januárjától.

 

A Black Desert: Land of the Morning Lighttal június 14-től kezdhetjük járni a rejtélyes árnyak birodalmát.

 

Az ősszel érkező The Lord of the Rings: Return to Moriára az a nem kisebb feladat vár, hogy feledtesse a franchise legutóbbi kínos megjelenését, a Gollumot (amit aszért megpróbálnak még gatyába rászni, Kedveszkém).

 

Persze mobilos megjelenésekről is bőven esett szó. A Summer Game Festen elhangzott, hogy jön Androidra a Final Fantasy sorozat folytatása, egy harcos RPG-vel, a Final Fantasy VII: Ever Crisis. Június 8-28-ig egyes régiókban tesztelhető lesz.

 

A Don’t Nod legközelebb nem kalandjátékkal jelentkezik, hanem a Banishers: Ghosts of New Edennel, ami egy elég izgalmasnak tűnő akció-RPG lesz.

 

YAKUZA! Csak már nem ez a címe, hanem az, hogy Like a Dragon Gaiden, az epizód becsületes neve pedig The Man Who Erased His Name. November 9-én jelenik meg

 

Könnyedebb hangulatú, mégis kissé félelmetes kalandozást ígér az Under the Waves. Augusztus 29-től csobbanhatsz.

 

A Fae Farm egy laza, kertészkedős játék, valahol az Animal Crossing és a Stardew Valley tengelyén elhelyezkedve. Szeptember 8-tól érhető el, de már elrajtolt az elővétel.

 

Mobilos játék, de PC-s is elérhetővé válik a King Arthur: Legends Rise. Látványos akciójáték sárkányokkal és jó csajokkal.

 

PlayStation cím: a sajátos látványvilágú Wayfinder már a nyáron játszható lesz, korai hozzáféréssel.

 

A Stellaris Nexusnak elsősorban az összetettebb stratégiai játékok rajongói fognak örülni, de, ha már az űrben vagyunk, megvillantja magát a Space Trash Scavenger és a Star Trek Infinite.

 

Új sorozatelőzetes, amiben megmutatták Sweet Tooth-t. Ez a Twisted Metal, ami hazánkban várhatóan szeptembertől lesz elérhető az HBO Maxon, de a Peacockon korábban jön (június 27-én), szóval az se kizárt, hogy SkyShowTime-on szintén elérhetővé válik.

 

Izometrikus nézetű kaszabolás? A Lysfanga: The Time Shift Warriort neked találták ki.

 

Az Immortals of Aveumot a főszereplő, Darren Barnet mutatta be. Nos, az EA profiljába nem igazán illeszkedő, de talán pont ezért érdekes varázsshooterről van szó.

 

Slusszpoénnak szánták a Summer Game Fest fináléjába a Final Fantasy VII Rebirth előzetesét. Ez 2024 elején jelenik meg, PS5-re.

 

FF-címmel egyébként nem mindenhol lehet villogni:

 

Gábor János

Korábbi cikkek

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

Bódi Dániel A filmvilág sosem volt még annyira nyitott és szinte mentes a tabutól, mint…

3 óra telt el azóta...

Most meghallhatod, hogy milyen „hangja” van egy fekete lyuknak

Bódi Dániel 2022. 05. 03. - A fekete lyukak sokáig csak elméletben léteztek, egészen 2019-ig,…

4 óra telt el azóta...

Alakul a Harry Potter sorozat – parádés készítőket környékez az HBO

Gábor János 2024.02.04. - Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO,…

4 óra telt el azóta...

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

Gábor János 2024.02.04. - A Pocketpair annak ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, hogy az általa…

4 óra telt el azóta...

3 kiváló program, amikkel tesztelheted videokártyád teljesítményét és hőmérsékletét

RP 2022. 07. 11. - A nagy nyári melegek miatt bizony gondok akadhatnak az alapjáraton…

5 óra telt el azóta...

Ehhez pofa kell: lophatja a Chrome-os adataidat az Edge – így csinálja

Gábor János 2024.02.04. - Visszataszító húzással lopkodhatja össze az adataidat más böngészőkből az Edge, és…

5 óra telt el azóta...