Meglepetésre a hamarosan érkező bővítményről, a Phantom Libertyről nem, inkább a központi sztori lehetséges folytatásáról beszéltek.

A Cyberpunk 2077 rajongói bázisa jó ideje várja, hogy az esve-kelve indulás után gatyába rázott sci-fi noir sztorija milyen további lehetőségeket tartogat. Hisz’ jó eséllyel sorozat született, amihez egy jelentős DLC már a holnap rajtoló Summer Game Fest ideje alatt kipróbálható lesz – először újságírók és influencerek számára, aztán később (arról konkrét infót még várunk, hogy pontosan mikor) mindenki megkapja a magáét.

 

A Phantom Liberty remek bővítménynek ígérkezik: V és Johnny az Új Egyesült Államokban hajt végre küldetéseket, egy helyi FIA ügynök, Solomon Reed (Idris Elba) segítségével. Ennél több napokon belül kiderült, így a CD Projekt Red mostanában már nem nyilatkozik róla – azt viszont a TweakTownnak sikerült kiszúrni, hogy a stúdió milyen sorsot szán a Cyberpunk 2077 folytatásának.

Forrás: CD Projekt RED

A sequelt egyelőre Orion Projekt munkacímen emlegetik a cégnél – meg most már a sajtóban is -, és örömünkre szolgál bejelenteni, hogy legkésőbb 2024-ben „kutatás-fejlesztési fázisba” lép. Mivel így fogalmaztak, amikor megerősítették a játékkészítés tényét, muszáj kicsit letörnünk a rajongók lelkesedését: ez egyhamar nem lesz kész. Amikor rendkívül ocsmány magyar rövidítéssel élve „K+F-ről” (kutatás-fejlesztésről) van szó, akkor az egy játék esetében még meglehetősen korai stádiumot jelent, így a folytatást jó eséllyel még évekig várhatjuk. Tekintettel az eredeti játék siralmas megjelenésére, biztosak vagyunk benne, hogy a CD Projekt RED nem akarja elsietni az Orion Projektet, amit nyilván a lehető legjobb állapotban szeretnének kiadni. A játékot a cég bostoni és vancouveri stúdiói kezdik el fejleszteni.

És nem, nem más:

Egyértelműen tisztázta a CD Projekt RED, hogy megveszi-e őket a Sony

 

×