A Summer Game Festen bemutatott trailertől tátva marad a szád: ha ez ilyen lesz, az több mint méltó búcsú Henry Cavilltől a Vaják szerepében.

Technikailag ez az első előzetes (trailer), amit kiadnak a Netflix fantasy sorozatához, mert legutóbb csak ízelítőt (teaser) kaptunk. Itt a hangulat és a látvány megvillantásánál már jóval több történik. A kisfilm ugyan teljesen konkrét történetszálakat továbbra sem árul el, nagyon erősen utal arra, hogy

a világban nincsenek rendben a dolgok, sőt, egyre rosszabb a helyzet.

A sztori a PC Gamer szerint – és a látottak alapján – javarészt A megvetés ideje (Time of Contempt) és a Tündevér (Blood of Elves) című regényekből merít. Várhatóan bemutatkoznak a Scoia’tael nem emberi ellenállói és megjelenik Shani, a felcser is, akit az első játék után a Witcher 3 DLC-jében, a Hearts of Stone-ban láthattunk utoljára. Bár Ciri kiképzése láthatóan jól halad, a Nilfgaard Birodalom még mindig a nyomában van. A folyamatos életveszély látványos csatákban teljesedik ki, de ami a leginkább lenyűgöző a trailerben, az a közelharci jelenetek pörgése és kidolgozottsága. Egyszerűen pazar!

 

Nagy reményekkel várjuk a The Witcher harmadik évadát, mert az első kettő a maga nemében – és mindkettő más-más történetvezetési stílusban – remek volt. Félő, hogy Cavill kiszállásával és Geralt szerepének átadásával Liam Hemsworth-nek megakad a lendület, és nem épül belőle Trónok harca méretű tévés univerzum. De ne legyen igazam! Mert ez a világ sokkal szegényebb lenne ilyen csodásan sikerült játékadaptációk nélkül. Lauren Hissrich showrunner mindenesetre megígérte, hogy a harmadik évadban méltó, „hősies búcsút” vesznek Henrytől. A Vaják 3. évadja június 29-én debütál a Netflixen, várhatóan az első négy résszel, majd július 27-én a második négy is felkerül a kínálatba.

A legutóbbi játék szekere elég jól fut:

HIVATALOS: A The Witcher 3 bekerült minden idők legsikeresebb játékai közé (is)

 

×